– Microsoft kjøper gjøremål-app

Stadig tyngre satsning på produktivitet.

– Microsoft kjøper gjøremål-app
Wunderlist finnes på de aller fleste plattformer. Nå ser appen ut til å bli en del av Microsoft-familien. Bilde: Wunderlist

Mye tyder på at Microsoft kaster seg over nok en mobilapplikasjon fokusert på produktivitet. 

Fra før har selskapet kjøpt opp epost-applikasjonen Acompli, som deretter ble raskt relansert som funksjonelle Outlook til mobil, samt kalenderløsningen Sunrise. Sunrise har enda ikke blitt inkorporert i Microsofts egne tjenester og fremstår fortsatt som uavhengig.

Les også: 200 millioner for epost-program.

Nå snakkes det om at Microsoft er i ferd med å kjøpe opp tyske 6Wunderkinder, som utvikler applikasjonen Wunderlist. Det er et populært program som skal gjøre det enkelt å sette opp lister over gjøremål, prosjekter og øvrig planlegging. 

Wunderlist finnes både på iOS, Android og Windows Phone, samt i desktop-versjoner for Windows og Mac. 

Applikasjonene til selskapet ble overhalt og redesignet senest i mars i år, og tidligere i mai ble det inngått et samarbeid med Microsoft-eide Sunrise, der de to applikasjonene kan få tilgang til hverandres informasjon på tvers.

Store penger

Ifølge Wall Street Journal er oppkjøpet priset til mellom 100 og 200 millioner dollar, og planen er at Wunderlist-teamet skal bli sittende i Berlin og rapportere direkte til Redmond.

Les også: Bekrefter kalender-oppkjøp.

Det påpekes imidlertid at oppkjøpet foreløpig ikke er bekreftet av Microsoft eller 6Wunderkinder. 

Det er imidlertid ikke veldig overraskende om Microsoft ønsker å forsterke sin satsning på produktivitets-apper ytterligere, applikasjonene selskapet har hittil kjøpt opp er solide produkter som passer godt med Redmonds nye fokus på mobilitet og nettsky. Det er selvsagt for tidlig å spekulere i hvordan Wunderlist skal bakes inn i Microsoft-økosystemet, da strategien for Acompli og Sunrise har hittil vært forskjellig.