Microsoft kjøper opp og satser på helse-IT

Med et nytt oppkjøp skal Microsoft sikre seg en bit av det raskt voksende markedet for helse-IT.

Med et nytt oppkjøp skal Microsoft sikre seg en bit av det raskt voksende markedet for helse-IT.

Microsoft gjør et hopp til en helt ny bransje. Microsoft har kjøpt lille Azyxxi, et programvareselskap innen helse-IT.

I utgangspunktet serverer Azyxxi en nisjeløsning, men teknologien kan kanskje også brukes av andre bransjer.

Bakgrunnen for systemet er at helse-bransjen nå er midt inne i en IT-revolusjon. IT er ikke noe nytt på en del sykehus, men helsesektoren lever der næringslivet var på 90-tallet. IT-systemene er spesialiserte og snakker sjelden med hverandre.

Da Rikshospitalet for noen år siden telte opp, oppdaget man at sykehuset hadde over 200 forskjellige systemer som hver lagret data om pasienter. Siden har Rikshospitalet laget et avanserte portalløsning som samler de viktigeste dataene i noen skjermbilder og lenker systemene sammen.

    Les også:

Det er mye av det samme Azyxxi gjør, men som er ferdig pakkeløsning. Systemet er i utgangspunktet ment for nødbehandling og skal samle og vise viktig informasjon om pasienten, for eksempel sykdomshistorikk, medikament-allergier, blodtype og annet. Å finne slikt krever enten tester, gjetting eller manuelle søk over mange forskjellige systemer.

Men systemer er åpenbart også laget for mer vanlig sykehusbruk for å gi leger og sykepleiere utvalgt og riktig informasjon under konsultasjoner og oppfølging. Løsningen er laget ikke med tanke på bruk på både vanlige PCer og Tablet-maskiner.

Systemet, som egentlig er en portalløsning, kanskje med elementer av business intelligence, kan trolig også brukes av andre bransjer.

Azyxxi ser ikke ut til å ha en egen nettside lengre, men du kan lese mer om selskapet hos deres forhandler eller på denne undersiden fra 2004 hos Microsoft.

Til toppen