Microsoft kjøper teknologi for virtuell PC og server

Microsoft har kjøpt teknologien til Connectix, blant annet Virtual PC for Mac og Virtual Server for Windows.

Connectix er et forholdsvis gammelt programvarehus – etablert i 1988 – som er mest kjent for sin Virtual PC for Mac, et program som gjør det mulig å kjøre Windows-programmer på en Mac. I 2001 fulgte Connectix opp med Virtual PC for Windows, som lar deg kjøre flere Windows-utgaver samtidig på en og samme PC (i motsetning til partisjonering, der du ikke kan ha de ulike Windows-utgavene i gang samtidig).

Les også:

I fjor høst kunngjorde Connectix et nytt produkt, Virtual Server, som skulle gjøre det mulig å kjøre flere utgaver av Windows-servere samtidig på én maskin.

Dette siste produktet svarte til et utbredt ønske fra Microsofts kunder, slik at de kunne installere og teste en ny utgave av server-Windows samtidig som de kjørte en tidligere utgave på samme maskin. Ønsket skal særlig ha kommet fra kunder som kjører applikasjoner under Windows NT 4.0, og som frykter at disse applikasjonene ikke vil kjøre korrekt under Windows 2003 Server. Microsoft tar sikte på å slippe Windows 2003 Server i løpet av få måneder.

Avtalen mellom Connectix og Microsoft skal ha kommet etter flere uker med sonderinger. Connectix’ konkurrent, VMware, skal også ha vært i kontakt med Microsoft i denne perioden.

De finansielle betingelsene for avtalen er ikke kjent. Rundt halvparten av de 100 ansatte i Connectix skal overføres til Microsoft, og bidra til at Virtual Server for Windows kan lanseres innen årsskiftet. De andre forblir inntil videre hos Connectix i San Mateo i Silicon Valley, der de skal sørge for salg og support til de to andre produktene. Utover det er det ikke lagt planer. Det er mulig at Connectix opphører.

Microsoft understreker at de øvrige produktene skal utvikles videre. En talsperson for Apple sier til Cnet at man der ser positivt på overtakelsen av Connectix, siden det bekrefter og forsterker Microsofts engasjement i Mac-plattformen.

Til toppen