Microsoft klar med fingergjenkjenning

Endelig skal fingeravtrykk-gjenkjenning bli vanlig. Microsoft vil la brukere logge på PCer og nettsider med fingeren.

Endelig skal fingeravtrykk-gjenkjenning bli vanlig. Microsoft vil la brukere logge på PCer og nettsider med fingeren.

Skannere og brikker som gjenkjenner fingeravtrykk er ikke nytt og heller ikke ideen om å bruke slikt til pålogging av IT-systemer eller andre signatur-funksjoner. Men siden slike systemer dukket opp tidlig på 90-tallet har det stort sett blitt med pratene.

Gjenkjenning av fingeravtrykk har vært et nisjeprodukt, blant annet fordi de fleste typer utstyr ikke har klart absolutt alle fingre.

Nå kan hele markedet, og kanskje blant annet norske Idex, få seg et løft. For Microsoft skal 9. september lansere en rekke nye produkter, deriblant to med fingersensorer, hevder nettstedet ActiveWin. Nettstedet har senere fjernet bildene og artikkelen, åpenbart etter press fra Microsoft.

Bildet over er kopiert fra idg.se, som hentet bildet før det ble fjernet.

Bildet viser Microsofts nye mus med en tydelig sensor på toppen. I tillegg skal Microsoft ha startet produksjonen av et tastatur med innebygget avleser.

Microsofts inntreden i markedet siganliserer at teknikken er moden og større brukergrupper vil etterhvert nå møte teknologien. Dette burde, hvis ryktene stemmer, dermed være gode nyheter for norske Idex, som lager sensorer.

De nye Microsoft-produktene vil både la brukere logge på PCer og nettsider, skriver ActiveWin.

Til toppen