Microsoft kontrer Linux med priskutt

Microsoft kutter prisene til norske offentlig sektor, for det er disse som rasler mest med Linux og OpenOffice.

Microsoft kutter prisene til norske offentlig sektor, for det er disse som rasler mest med Linux og OpenOffice.

Microsoft selv har ikke sendt ut pressemelding, men det har deres partner, Inmeta gjort.

I sin pressemelding forteller Inmeta at Microsoft har senket prisene til kommuner og fylkeskommuner. Totaleffekten kan utgjøre 50 millioner kroner i året.

Inmeta, den største Microsoft-leverandøren til offentlig sektor, peker på en klar årsak for priskuttene.

"Mange offentlige virksomheter vurderer IT-løsninger basert på "åpen kildekode" (Linux) som alternativ til løsninger fra Microsoft. Disse bør nå gjøre regnestykkene sine om igjen, både mht lisenskostnader, kompetanseoverføring, implementeringskostnader og driftskostnader," sier Øisten Kvarme i Inmeta.

Kvarme mener at Linux er hovedårsaken til at Microsoft i dag har kuttet prisene til store kunder i offentlig sektor med opptil 27 prosent.

Man må ha minst 250 brukere for å få glede av priskuttene, men det har selv ganske og små kommuner og fylkeskommuner, påpeker Inmeta.

- Det er riktig at vi har foretatt en prisjustering, som et ledd i en bredere europeisk gjennomgang for å harmonisere prisene for kunder i offentlig sektor, bekrefter Microsofts norske informasjonsdirektør, Jannik Lindbæk Jr., overfor digi.no.

Lindbæk forteller at Microsoft forhandlet frem priskuttene med Kommunenes Sentralforbund i fjor, men at avtalen nå utvides til å gjelde mindre offentlige enheter.

Til toppen