AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft kontrer Linux med priskutt

Microsoft kutter prisene til norske offentlig sektor, for det er disse som rasler mest med Linux og OpenOffice.

12. okt. 2004 - 08:40

Microsoft selv har ikke sendt ut pressemelding, men det har deres partner, Inmeta gjort.

I sin pressemelding forteller Inmeta at Microsoft har senket prisene til kommuner og fylkeskommuner. Totaleffekten kan utgjøre 50 millioner kroner i året.

Inmeta, den største Microsoft-leverandøren til offentlig sektor, peker på en klar årsak for priskuttene.

"Mange offentlige virksomheter vurderer IT-løsninger basert på "åpen kildekode" (Linux) som alternativ til løsninger fra Microsoft. Disse bør nå gjøre regnestykkene sine om igjen, både mht lisenskostnader, kompetanseoverføring, implementeringskostnader og driftskostnader," sier Øisten Kvarme i Inmeta.

Kvarme mener at Linux er hovedårsaken til at Microsoft i dag har kuttet prisene til store kunder i offentlig sektor med opptil 27 prosent.

Man må ha minst 250 brukere for å få glede av priskuttene, men det har selv ganske og små kommuner og fylkeskommuner, påpeker Inmeta.

- Det er riktig at vi har foretatt en prisjustering, som et ledd i en bredere europeisk gjennomgang for å harmonisere prisene for kunder i offentlig sektor, bekrefter Microsofts norske informasjonsdirektør, Jannik Lindbæk Jr., overfor digi.no.

Lindbæk forteller at Microsoft forhandlet frem priskuttene med Kommunenes Sentralforbund i fjor, men at avtalen nå utvides til å gjelde mindre offentlige enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.