Microsoft krever penger for feilfiks

En feil får Windows 95 til å kræsje på noen maskiner med AMD K6-2 prosessoren, men Microsoft vil ikke fikse det. Dette har satt sinnene i kok hos brukerne. Microsoft nekter å legge feilfiksen ut gratis på selskapets nettsted. Andre har nå gjort det.

Kombinasjonen Windows 95 og AMD K6-2 med klokkehastighet på 350 MHz eller raskere, er ikke helt god. Ifølge The Register kan dette føre til at PC-en stopper opp og gir fra seg feilmeldinger som "Device IOS failed to initialize, You must reboot your computer" eller "Windows Protection Error: You must reboot your computer".

Feilen ligger kun i OSR2, OSR2.1 og OSR2.5-versjonene av Windows 95, og Microsoft har laget en feilfiks for dette problemet.

Problemet er bare det at Microsoft ikke har gjort denne feilfiksen tilgjengelig for brukerne via sitt nettsted. I stedet må brukerne kontakte Microsoft sin brukerstøtte per telefon.

Nå er det slik at Microsoft ikke gir bort brukerstøtte gratis. Prisen for å opprette en servicekonto hos Microsoft er i USA 35 dollar. Enkelte brukere spekulerer nå om at årsaken til at Microsoft krever penger for dette skyldes at Microsoft ønsker at alle brukerne skal gå over til Windows 98 eller NT.

Nå fryktes det at feilen også kan spre seg til de andre prosessorplattformene. Utviklere The Register har vært i kontakt med mener at siden feilen ligger i Windows 95 og ikke i prosessoren, kan den oppstå i Intel eller Cyrix sine prosessorer når de blir raskere. Det er i hvert fall ingen grunn til at den kun skal oppstå i K6-2.

Nettstedet Alternative x86 Central har fått tak i feilfiksen og tilbyr den nå gratis fra sitt nettsted.

Til toppen