Microsoft Ignite

Microsoft kunngjorde ny Skype-infrastruktur og SQL Server som er klar for Linux

Microsoft med nyhetsdryss for bedriftskundene under Ignite-konferansen.

Microsoft Satya Nadella under åpningen av Ignite-konferansen i dag.
Microsoft Satya Nadella under åpningen av Ignite-konferansen i dag. (Bilde: Microsoft videostrøm)

Microsoft med nyhetsdryss for bedriftskundene under Ignite-konferansen.

Microsoft skal kunngjøre en rekke nyheter under selskapets Ignite 2017-konferanse som for alvor starter i Orlando, Florida, nå i ettermiddag norsk tid. Digi.no har i forkant av konferansen fått litt innblikk i en del av disse nyhetene.

Blant disse er at selskapets nyeste databaseserver, SQL Server 2017, nå er lansert og kan kjøres på både Linux og Docker, i tillegg til Windows Server. SQL Server har tidligere bare vært tilgjengelig for Windows. 

Har vært under utvikling en stund: Microsofts SQL Server kommer til Linux

Innebygd AI

Ifølge Scott Guthrie, sjef for Microsoft Cloud and Enterprise Group, er den andre store nyheten i SQL Server 2017 innebygd maskinlæringsstøtte for skalerbar analyse basert på Python eller R. 

– Dette betyr at du enkelt kan trene avanserte modeller med data inne i SQL Server, uten å måtte flytte dataene, skriver Guthrie i et blogginnlegg som i skrivende stund ikke har blitt publisert. 

Microsoft skal også gjøre det enklere og billigere å bruke SQL Server i selskapets egen nettsky. Dette inkluderer det som har fått navnet Azure Hybrid Benefits, hvor kundene kan ta med seg eksisterende SQL Server-lisenser og få betydelig rabatt. 

Azure

Guthrie er i blogginnlegget opptatt av å understreke at Microsoft er den eneste av nettskyleverandørene som kan tilby virkelige hybride nettskyløsninger, og da spesifikt med Azure Stack. Ifølge Guthrie handler hybridtilbudet til øvrige kun om ren infrastruktur eller bare å være vert for VMware-infrastruktur i den offentlige skyen. 

Microsoft utvider nå Azure-tilbudet med blant annet nye maskinlæringsegenskaper og økt integrasjon mellom Azure Functions og den distribuerte databasetjenesten Cosmos DB.

Selskapet lover dessuten bedre sikkerhet i Azure gjennom blant kryptering av data som er i bruk, og en ny tjeneste som beskytter mot DDoS-angrep ved å lære seg de normale trafikkmønsterne til applikasjonene. 

Ifølge Guthrie skal Microsoft komme med et verktøy som kan brukes til å rense opp i store datamengder for å klargjøre disse for AI-bruk. Dessuten skal selskapet gjøre det mulig å publisere AI-løsninger som Docker-konteinere som også kan brukes i andre nettskyer enn Azure.

Les også: Nå er Microsoft klar med sitt nye «hemmelige våpen» i den store kampen om nettskyen

Utvidet Microsoft 365

Microsoft 365, som er navnet på en løsning hvor selskapet bringer sammen Office 365 og Windows 10, samt mobilitets- og sikkerhetsteknologi for bedrifter, utvides nå med en variant for utdanning, Microsoft 365 Education, og en variant for førstelinjearbeidere, noe som omfatter blant annet dem står først i rekken for å ta imot blant annet kunder, pasienter og klienter. 

Ifølge Microsofts sjef for Office 365, Ron Markezich, jobber mange i den sistnevnte kategorien skift, og ved vaktskifte må de gjerne dele informasjon om hendelser under skiftet med den som overtar. Microsoft mener at disse i stor grad har blitt hengende etter i den digitale transformasjonen. 

Med Microsoft 365 F1 skal selskapet tilby løsninger som skal bidra til å få fortgang på den digitale transformasjonen av også denne gruppen. Dette skal gjøres gjennom nye administrasjonsmuligheter i Window 10, nye og relativt billige Windows 10 S-enheter, samt Microsoft StaffHub, en ny app som skal hjelpe førstelinjearbeiderne med administrere arbeidsdagen sin. 

Søk og samarbeid

Microsoft skal også tilby nye og persontilpassede søkefunksjoner med Microsoft Graph som motor. I første omgang inkluderer dette en lukket forhåndstitt på Bing for business, hvor man tilbys felles søkeresultater fra både innsiden og utsiden av virksomheten. 

Profilkortene i Office 365 skal integreres med LinkedIn-data, og Office 365-søket skal gjøre det enklere å finne innhold og ekspertise på tvers av SharePoint og OneDrive. 

Scott Guthrie og Frank X. Shaw, Microsofts kommunikasjonsdirektør, under en virtuell pressekonferanse om Microsoft Ignite, i forrige uke. Dessverre gikk vi glipp av årsaken til alle ølflaskene. Pressekonferansen foregikk tidlig på morgenen, amerikansk tid, og Guthrie ga inntrykk av at han syntes det var litt for tidlig på dagen til å drikke øl.
Scott Guthrie og Frank X. Shaw, Microsofts kommunikasjonsdirektør, under en virtuell pressekonferanse om Microsoft Ignite, i forrige uke. Dessverre gikk vi glipp av årsaken til alle ølflaskene. Pressekonferansen foregikk tidlig på morgenen, amerikansk tid, og Guthrie ga inntrykk av at han syntes det var litt for tidlig på dagen til å drikke øl. Foto: Microsoft

Microsoft skal også tilby nye løsninger for mer forente kommunikasjonsløsninger. Blant annet skal selskapet lansere en ny Skype-infrastruktur med støtte for bedriftsrettede tale-, video- og møtetjenester. Denne infrastrukturen brukes allerede av Microsoft Teams. 

Planen er at Teams skal bli den sentrale kommunikasjonsklienten i Office 365 og etter hvert erstatte dagens Skype for Business-klient. Teams skal få støtte for både innkommende og utgående telefonsamtaler, til å sette samtaler på vent, å overføre samtaler til andre mottakere, telefonkonferanser, samt for talepostkasser. 

Dette betyr ikke at Skype for Business forsvinner. Tvert imot planlegger Microsoft å komme med en ny Skype for Business Server i andre halvdel av 2018, rettet mot de av kundene som ikke ønsker å sette ut denne tjenesten til nettskyen. 

Dynamics 365

Dynamics 365, Microsofts kombinerte CRM- og ERP-tjeneste, når har fått støtte for kunstig intelligens-løsninger for eksisterende scenarier i bedriftene. Løsningene skal kunne tilpasses den enkelte kundes prosesser, systemer og data. 

Den første av disse løsningene brukes allerede av supportavdelingene til HP, Macy's og Microsoft selv. Den er rettet mot kundestøtte og inkluderer ifølge Microsoft en intelligent, virtuell agent for kundepleie, en intelligent assistent for kundeservicestaben, samt verktøy for å administrere konversasjoner. 

Nytt er også små Dynamics 365-apper som er rettet mot helt spesifikke oppgaver. De to første heter Dynamics 365 for Talent: Attract og Dynamics 365 for Talent: Onboard.

Attrack skal kunne hjelpe virksomheten med å lage profiler av de mest kvalifiserte kandidatene til ledige stillinger, mens Onboard skal bidra til at nyansatte raskere blir produktive. 

Microsoft opplyser dessuten at Dynamics 365 Sales skal integreres mer med LinkedIn, slik at det kan sendes LinkedIn-meldinger direkte fra Dynamics-brukergrensesnittet.

Bakgrunn: Microsoft går til priskrig mot Salesforce med nye Dynamics 365

Kommentarer (27)

Kommentarer (27)
Til toppen