UTVIKLING

Microsoft lanserer friprog-blogg

Lagde ny publiserings-­plattform, og deler ut kildekoden.

10. des. 2008 - 08:34

Microsoft er neppe det første selskapet folk tenker på når det er snakk om fri programvare. Selskapet er verdens største programvareselskap, og de har bygd seg opp på proprietær programvare som de selger lisenser til.

Likevel har de gjort noen forsøk med friprog-lisensiering, og i går offentliggjorde de et nytt slik prosjekt.

Oxite er en ny publiseringsplattform. Microsoft beskriver den selv som en bloggeplattform som også kan brukes til å lage mer generelle websider.

Kildekoden deles ut under Micrsoft Public License, en friprog-lisens som er anerkjent av Open Software Foundation (OSF).

Plattformen har støtte for Gravatars, pingbacks, trackbacks, RSS, og kommentarer - akkurat som de aller fleste moderne bloggeplattformer.

Den eneste store forskjellen er at i motsetning til de fleste andre bloggeløsninger som er skrevet i PHP, er Microsofts plattform bygd på ASP.NET. Det betyr at den i utgangspunktet ikke kan installeres på Linux-servere, selv om det er en mulighet å kjøres via friprog-alternativet Mono.

Oxite-prosjektet er fortsatt i en tidlig fase, og det er snakk om en alfa-versjon. Likevel bruker Microsoft den i produksjon på sin nettside Visitmix.com.

Her kan du lese mer om Oxite, og her kan du laste ned kildekoden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.