CodePlex

Microsoft legger ned åpen kildekode-tjeneste

Til og med selskapet selv har i stor grad forlatt CodePlex.

Aktiviteten på Microsoft CodePlex-tjeneste har blitt så lav at selskapet nå vil avvikle tjenesten.
Aktiviteten på Microsoft CodePlex-tjeneste har blitt så lav at selskapet nå vil avvikle tjenesten. (Bilde: Skjermbilde)

Til og med selskapet selv har i stor grad forlatt CodePlex.

Microsoft planlegger å legge ned selskapets nettsted for administrasjon, utveksling og samarbeid om åpen kildekode, CodePlex. 

CodePlex ble tilgjengelig i en betautgave i mai 2006 og var den gang en videreutvikling av Microsofts «shared-source»-program. Det var opprinnelig bygget på toppen av en Microsoft Team Foundation Server-installasjon og ble én av mange tjenester som var vert for ulike åpen kildekode-prosjekter. 

Men i løpet av årene har GitHub blitt stedet hvor de fleste av åpen kildekode-prosjektene har slått leir. Mange har derfor forlatt CodePlex, og tilstrømmingen er trolig ikke all verdens. Ifølge Microsoft er det færre enn 350 prosjekter hos CodePlex som har mottatt ny kode de siste 30 dagene.

Til og med Microsoft selv har flyttet en rekke av selskapets egne åpen kildekode-prosjekter, som Visual Studio Code, TypeScript, .NET og mye annet.

For elleve år siden: Microsoft med nettsted for kodeutveksling

Gradvis stenging

Nå i første omgang har Microsoft bare stengt muligheten for å opprette nye prosjekter i CodePlex. I oktober vil det ikke lenger være mulig å gjøre endringer i prosjektene.

Helt slutt blir det først den 15. desember. Da stenges hele den nåværende tjenesten, men det skal opprettes en arkivtjeneste hvor mye av prosjektinnholdet fortsatt vil være tilgjengelig. 

Microsoft har dessuten samarbeidet med GitHub om å gjøre det enklere å flytte CodePlex-prosjekter over i GitHub. Et eget verktøy for dette skal snart gjøres tilgjengelig. 

Flere detaljer er tilgjengelig i dette blogginnlegget.

Leste du denne? Microsofts åpen kildekode-prosjekter har fått tusenvis av bidragsytere

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen