LINKEDIN

Microsoft legger ned Linkedin i Kina

Skal fylle deler av tomrommet med en ny app.

Linkedin har bare delvis lykkes i Kina. Snart legges den kinesiske utgaven av tjenesten ned på grunn av stadig mer krevende forhold.
Linkedin har bare delvis lykkes i Kina. Snart legges den kinesiske utgaven av tjenesten ned på grunn av stadig mer krevende forhold. Foto: Nan Palmero, Wikimedia Commons
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2021 - 11:00

Det er få vestlige, sosiale medier som er tilgjengelige i Kina. Linkedin er blant disse, men nå varsler den Microsoft-eide tjenesten at dette vil ta slutt, sju år etter at den ble lansert i Kina. 

Innen utgangen av året kommer den kinesiske utgaven av Linkedin, som er nøye tilpasset det kinesiske regimets krav, til å legges ned. Årsaken er at Linkedin møter et stadig mer krevende klima å operere i i Kina, og stadig strengere krav fra myndighetene å etterkomme. 

Det skal også være slik at Linkedin-tjenesten i Kina i langt mindre grad enn andre steder brukes til sosiale aspekter som å dele og å holde seg informert. 

Planen er å lansere en annen jobbapp i stedet, kalt Injobs. Dette skal ikke inneholde noen av de sosiale elementene i Linkedin, slik som mulighetene til å dele eller poste artikler.

Mann som  snakker i en mikrofon om bord på et tog.
Les også

La oss sikre at Remarkable forblir i Norge

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.