BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: microsoft

Microsoft med 3D-skanning for alle

Spennende forskningsprosjekt.

Prosessen med å skanne et objekt skal være svært enkelt.
Prosessen med å skanne et objekt skal være svært enkelt. Bilde: Microsoft
25. aug. 2015 - 09:43

Microsofts nyeste forskningsprosjekt skal la kameraet på en iPhone (eller andre smartmobiler) gjøre langt mer enn å bare ta tradisjonelle bilder og videoer i to dimensjoner.

Prosjektet skal la en vanlig smartmobil skanne elementer i 3D, i sanntid, like enkelt som å ta vanlige bilder.

Det heter MobileFusion, og forskerne hos Microsoft sier at det er langt bedre enn noen tilsvarende løsninger, spesielt fordi det ikke trenger noe tilleggsmaskinvare eller internett-tilkobling. Hele prosessen skjer på selve telefonen.

Les også: Project Tango åpnet for utviklere

Ifølge selskapets demonstrasjon er prosessen svært enkel og krever altså at man tar bilde av det ønskede objektet fra alle sidene, og deretter brukes mobilens innebygde maskinvare til å rendre en 3D-modell av objektet.

Klar for 3D-printeren

Denne modellen kan brukes til 3D-printing, inkluderes i spill (som for eksempel bruker utvidet virkelighet) eller andre programmer, deles med venner og så videre.

Sammenlignet med profesjonelle, dedikerte løsninger er modellene MobileFusion skaper selvsagt ganske grunnleggende, men kan likevel brukes til enkle formål. I demonstrasjonen bruker Microsoft en iPhone 5S, og maskinvaren i nyere mobiler er bare blitt kraftigere og bedre.

Les også: Denne pcen betjenes kun med berøring

Prosjektet skal komme til andre plattformer enn iOS, men uansett foreligger det ingen konkret lanseringsdato.

Forskerne gir flere eksempel på hverdagsbruk av applikasjonen – man kan ta et 3D-bilde av noe man ser på ferien og dele det med venner, eller skanne et objekt man ønsker å selge på nettet, noe som gir kjøperen enda bedre innblikk i hva de kjøper. Det at systemet kan fungere uten internett-tilkobling kan være nyttig for forskere som jobber i fjerne lokasjoner eller personer som går tur dypt i skogen, for eksempel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.