Microsoft med komplett PC-sikkerhet i mai

Microsoft med komplett PC-sikkerhet i mai

Om få dager vil Microsoft trolig lansere en omfattende sikkerhetspakke for bedrifts-PC-er.

Allerede i oktober 2005 ble det klart at Microsoft skulle levere sikkerhetsprogramvare spesielt rettet mot bedriftsmarkedet. Samme år hadde selskapet kjøpt Sybari Software, som tilbud en serie sikkerhetsprodukter med navnet Antigen.

Produktene beholdt navnet inntil Microsoft konsoliderte produktene og døpte familien om til Forefront Security. Per i dag består familien av to separate produkter til henholdsvis Exchange og Sharepoint. Dessuten regnes Internet Security and Acceleration (ISA) Server og Intelligent Application Gateway (IAG) 2007 med i samme produktgruppe.

    Les også:

Onsdag i kommende uke har Microsoft invitert presse til et stort arrangement i Beverly Hills, hvor selskapet skal lansere et nytt Forefront-produkt, nemlig Forefront Client Security. Dette skal være en anti-skadevare-løsning for bedrifts-PC-er og servere som vil konkurrere direkte med produkter fra leverandører som Symantec, Norman, McAfee og CA. Den skal kunne beskytte mot alt fra virus og ormer til spionvare og rootkits. Løsningen bygger på eksisterende Microsoft-produkter, som Windows Live OneCare, Windows Defender og Windows Live Safety Center.

I tillegg til klientdelen som installeres hver enkelt maskin, Security Agent, består Forefront Client Security-løsningen av en sentral administrasjonsserver hvor administratorer skal kunne vedlikeholde og oppdatere ferdigkonfigurerte eller brukertilpassede agenter som beskytter mot skadevare og generer rapport og varsler om sikkerhetstilstanden i omgivelsene sine.

Forefront Client Security vil selges gjennom Microsoft Volume Licensing-programmet. I tillegg vil den også tilbys i en kommende Forefront Security Suite, samt som en komponent i Enterprise Client Access License (CAL).

Forefront Client Security vil tilbys på abonnementsbasis. Det er ikke klart om løsningen vil komme på markedet i forbindelse med arrangementet i Beverly Hills, men Steve Ballmer, toppsjef i Microsoft, fortalte tidligere denne uken at produktet vil bli tilgjengelig i løpet av mai i år. Hva den vil koste er ennå ikke blitt offentliggjort.

En betaversjon av Forefront Client Security har vært tilgjengelig for nedlasting på denne siden siden november i fjor.

Til toppen