UTVIKLING

Microsoft med ny IE10-testversjon

Utvidet støtte for webstandarder, men fortsatt bare for Windows 8.

Binærfil-inspeksjon er blant de nye tingene man skal kunne bruke Internet Explorer 10 til. Her er Microsofts demo av dette, riktignok vist i Google Chrome.
Binærfil-inspeksjon er blant de nye tingene man skal kunne bruke Internet Explorer 10 til. Her er Microsofts demo av dette, riktignok vist i Google Chrome.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. nov. 2011 - 11:18

Microsoft kom i går med den fjerde «plattform preview»-utgaven av Internet Explorer 10. Men denne er kun tilgjengelig for testing i Windows 8 Developer Preview.

De store nyhetene som kommer under skallet i Internet Explorer 10, har nok for lengst blitt kunngjort. Denne nye testversjonen inkluderer derfor bare en del mindre nyheter. Men de er interessante nok.

Microsoft nevner selv fem ulike nyheter i dette blogginnlegget.

IE10 får støtte for en kommende webstandard som kalles for CORS (Cross-Origin Resource Sharing). Denne skal gi utviklere en sikker måte å bruke XMLHttpRequest til å be om, dele og flytte data på tvers av applikasjoner som er knyttet til ulike domener. CORS støttes også av i alle fall Firefox, Chrome og Safari.

En annen nyhet er at IE10s støtte for File API Writer er utvidet med støtte for blobBuilder-grensesnittet. Dette åpner for manipulering av store binærobjekter i skript som kjøres i nettleseren. Denne demoen viser et inspiseringsverktøy for binærfiler som viser en HEX-representasjon av innholdet. Dette brukes blant annet til å lese ID3-informasjonen i MP3-filer.

JavaScript-støtte for typede tabeller (arrays) er også inkludert.

Den nye testutgaven av Internet Explorer 10 har også støtte for CSS-regelen user-select, som kan brukes til å definere hvilke områder på en webside som skal kunne markeres (og eventuelt kopieres) av brukeren. Dette demonstreres her.

Dessuten loves støtte for undertekster i HTML5-video. Dette inkluderer tidskode, plassering og støtte for flere filformater for tekstene.

IE10 Platform Preview 4 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.