Microsoft med pc-drift via nettskyen

Windows Intune skal gjøre pc-administrasjonen enklere for mange bedrifter.

Det Silverlight-baserte administrasjonsgrensesnittet til Windows Intune.
Det Silverlight-baserte administrasjonsgrensesnittet til Windows Intune. (Bilde: Microsoft)

Windows Intune skal gjøre pc-administrasjonen enklere for mange bedrifter.

Microsoft lanserte i går den nettskybaserte tjenesten Windows Intune, som tilbyr et sentralt brukergrensesnitt for administrasjon og vedlikehold av bedrifters pc-park via en nettleser, uten at bedriften må investerer i en egen infrastruktur for dette.

Tjenesten tilbyr i 35 land, inkludert Norge. Den har i utgangspunktet en månedspris på 11 dollar per pc, men det tilbys volumrabatt dersom bedriften ønsker å bruke Intune på mer enn 250 pc-er. Prisen inkluderer oppgraderingsrettigheter til Enterprise-utgaven av Windows 7 eller framtidige Windows-versjoner, dersom brukeren fra før har en Business-, Professional-, Ultimate- eller Enterprise-utgave av en eldre Windows-versjon.

Det kreves dog ikke at pc-ene som skal administreres via Intune er utstyrt med Windows 7. Bedriftsversjonene av Windows Vista, samt Windows XP Professional SP2 og nyere, støttes også. Microsoft mener likevel at det er store fordeler ved at bedriftene standardiserer på én Windows-utgave.

Windows Intune krever at det installeres en egen klient på hver av pc-ene som skal administreres. På administratorsiden av løsningen benyttes Silverlight 3, og det må benyttes en nettleser som har støtte for denne.

Funksjonaliteten som tilbys gjennom Windows Intune er noe begrenset sammenlignet med mer avanserte, lokalt installerte løsninger fra Microsoft.

Blant det som likevel er mulig, er sentral administrasjon av utrulling av oppdateringer og servicepakker til Windows og en del andre Microsoft-produkter.

Løsningen tilbyr også en sentral endepunkt-beskyttelse basert på Microsoft Malware Protection Engine. Det er mulig å opprette sentrale policyer for blant annet oppdateringer og brannmurer, også på maskiner som ikke befinner seg innenfor bedriftens eget nettverk.

Administratoren skal kunne varsles om potensielle og faktiske problemer på de ulike pc-ene. Dette kan løses blant annet via av den innebygde løsningen for fjernassistanse, som også kan benyttes for å hjelpe pc-brukere i nød.

Via Windows Intune vil administratoren dessuten kunne få en samlet fortegnelse over maskinvaren og programvaren som benyttes i bedriftens pc-er.

Kunder av Windows Intune kan utvide tjenesten ved å abonnere på Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP), som forbedrer deler av funksjonaliteten Windows Intune tilbyr.

Windows Intune kan testes fritt i 30 dager på inntil 25 pc.

Til toppen