RESULTATERFINANS

Microsoft mindre ned enn ventet

Omsetningen falt kraftig i kvartalet før de store nyhetene ble lansert.

23. okt. 2009 - 16:03

Microsoft kunngjorde nettopp sine tall for kvartalet fram til 30. september, regnskapets årets første.

De viser at omsetningen faller for tredje kvartal på rad.

Omsetningen endte på 12,92 milliarder dollar, 14 prosent mindre enn i septemberkvartalet i fjor. Driftsresultatet falt med 25 prosent til 4,48 milliarder dollar, nettoresultatet med 18 prosent til 3,57 milliarder dollar, og resultatet per aksje med 17 prosent til 0,40 dollar.

Resultatene var bedre enn ventet, henholdsvis 12,37 milliarder dollar i omsetning og 0,32 dollar i resultat per aksje. De ble kjent før børsen åpnet, og utløste en 8,5 prosent vekst i aksjekursen. En faktor som bidro var Microsofts kostnadskutt, som skjærer bort 400 millioner i utgifter fra hele regnskapsåret 2009–2010.

Amerikanske regnskapsregler (GAAP) gjør det nødvendig å utsette bokføringen av inntekter fra kommende produkter. For Microsoft betyr dette at 1,47 milliarder dollar i lisensinntekter fra Windows Vista bokføres i andre kvartal, fordi de ble kjøpt under forutsetning av gratis oppgradering til Windows 7 som ble lansert i går.

Lar man være å overføre disse inntektene til neste kvartal, gjøres septemberkvartalet opp med en omsetning på 14,39 dollar, 4 prosent lavere enn i fjor, og resultatet per aksje havner på 0,52 dollar, 8 prosent mer enn for et år siden.

Også et nøkkelprodukt for bedriftsmarkedet, Windows Server 2008 R2 ble formelt lansert i går. Microsoft Exchange Server 2010 er nå i produksjon, og kommer på markedet om kort tid. Begge disse nyhetene kan piffe opp regnskapene for inneværende kvartal.

Regnskapet for septemberkvartalet viser at Windows-omsetningen falt 39 prosent, mens avdelingen bak Office-produktene opplevde 11 prosent svikt i omsetningen. Serverproduktene økte med 0,5 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.