Microsoft Mobile seiret i gammel patentsak

I strid om 3G-teknologi siden 2007.

Microsoft Mobile seiret i gammel patentsak
Microsoft Mobile har vunnet patentsaken som InterDigital etablerte mot Nokia i 2007. Bilde: PantherMedia

I forbindelse med oppkjøpet av Nokias mobiltelefonvirksomhet fikk Microsoft også et patentsøksmål fra InterDigital med på kjøpet. Nå har selskapet blitt frikjent å ha krenket de aktuelle patentene av U.S. International Trade Commission (ITC).

Denne patentstriden startet allerede i 2007 da Nokia ifølge Reuters ble anklaget av InterDigital for å ha krenket selskapets teknologi i forbindelse med effektoptimalisering ved tilknytning til mobilnettverk.

Hadde Microsoft Mobile, som den tidligere Nokia-avdelingen nå heter, tapt hos ITC, ville kommisjonen trolig ha innført et amerikansk forbud mot import av Microsofts smartmobiler.

Bakgrunn: Anklager Nokia for patentkrenkelser 

Trekker på skuldrene

– Dagens avgjørelse er skuffende, men ventes å ha begrenset betydning for vår videre virksomhet, gitt nedgangen i Nokias mobilvirksomhet under Microsofts kontroll, og dets begrensede markedsposisjon, sier William J. Merritt, president og CEO i InternDigital, i en pressemelding.

– InterDigital vil fortsette å søke kompensasjon for tidligere krenkelser og den videre, ikke-lisensierte bruken av våre bidrag til standarder for trådløs mobilkommunikasjon, sier han.

Også tidligere

Dette er langt fra eneste gang InterDigital og Nokia har vært uenige om patenter.

Etter at en lisensavtale mellom selskapene om 2G- og 2,5G-teknologier forfalt i 2001, var selskapene uenige om videreføringen av avtalen, samt av tolkningen av tilsvarende avtaler som var blitt inngått mellom InterDigital og både Ericsson og Sony Ericsson.

Saken endte med et forlik i 2006 hvor Nokia måtte betale 253 millioner dollar til InterDigital.

Les mer: Nokia trynet i lisensstrid