– Microsoft-mobiler med øyepålogging

Nye detaljer om nye Lumia-modeller.

– Microsoft-mobiler med øyepålogging
Denne rendringen skal være svært nærme utseendet på den kommende flaggskip-telefonen. Bilde: Windows Central

Selv om Microsoft kommer til å redusere antallet Lumia-telefoner de lanserer drastisk, betyr det ikke at de trekker seg helt ut av smartmobil-markedet. 

Og det har vært kjent en god stund at selskapet kommer med nye flaggskip-modeller som skal være klare til dagen Windows 10 på mobil slippes. Dette skjer riktignok ikke før til høsten. 

Til og med kodenavnene på disse har vært kjent – Talkman og Cityman, klare referanser til klassiske Nokia-modeller fra 80-tallet.

Les også: To Windows 10-toppmobiler på vei

Nå har mer informasjon dukket opp via flere temmelig sikre kilder (først og fremst nettstedet Windows Central). 

Det som er interessant er at de to mobilene skal bruke biometrisk sikring, noe Microsoft satser stadig mer på. De som følger med på utviklingen av Windows 10 har garantert hørt om Windows Hello, som skal blant annet la brukerne låse seg inn på pcen med ansiktet, forutsatt at maskinvaren støtter funksjonaliteten. 

Det ser ut til at en lignende løsning kommer til de nye Lumia-modellene, da de skal kunne lese iris for å låse opp operativsystemet. 

Det har blitt gjort før: Japanske Fujitsu lanserte en mobil med iris-skanning tidligere i sommer.

Les mer: Mobilen som leser av øyet ditt

Det sies også at en av de to nye modellene (som antakeligvis vil hete Lumia 950 XL) skal også støtte bruken av en penn, som skal være av samme typen som pennen som følger med Surface Pro 3-modellene. Den skal imidlertid være ekstrautstyr som selges separat. 

Ellers skal begge telefonene støtte den nye USB-C-standarden og ha kameraer med 20 megapiksel-oppløsning. Forskjellen på de to er i hovedsak skjermstørrelsen og prosessortypen. 

Sjansen er stor at de nye telefonene vil vises frem på IFA-messen i september, og slippes på markedet i oktober/november.