Microsoft-ODF klar neste tirsdag

Office 2007 får kraftig oppgradering.

Office 2007 får for første gang innebygget støtte for å lagre ODF og PDF-dokumenter i servicepakke 2.
Office 2007 får for første gang innebygget støtte for å lagre ODF og PDF-dokumenter i servicepakke 2.

Office 2007 får kraftig oppgradering.

Microsoft kommer med den etterlengtede oppgraderingen Service Pack 2 (SP2) til kontorpakken Office 2007 om mindre enn to uker.

En av de største nyhetene i SP2 er den innebygde støtten for ODF, filformatet som blant annet benyttes av friprog-alternativet OpenOffice.org.

Det blir mulig å åpne, redigere og lagre dokumenter i versjon 1.1 av OpenDocument-formatet i programmene Word, Excel og Powerpoint.

I tillegg blir det for første gang mulig å lagre dokumenter som PDF eller XPS direkte fra Office-programmene. Tidligere har dette bare vært mulig ved hjelp av utvidelser (plugins).

Det går frem i et blogginnlegg fra selskapet, der det avsløres av pakken blir klar for nedlasting tirsdag 28. april.

SP2 byr også på en rekke feilfikser og det blir ytelsesforbedringer for e-postprogrammet Outlook. Servicepakken inneholder som vanlige også tidligere utgitte feilfikser i en stor samleoppdatering.

Ifølge Microsoft skal oppgraderingen være testet og godkjent for Internet Explorer 8. Windows Vista SP2, Windows Server 2008 SP2, Windows 7 og Windows Server R2 vil støttes av denne utgivelsen.

Det er på det rene at oppgraderingen blir stor, og mange av Microsofts produkter blir berørt, også serverprodukter. En god del av endringene listes opp på denne siden, men en fullstendig oversikt blir trolig ikke klar før utgivelsesdatoen.

    Les også:

Til toppen