Microsoft og Amazon i uventet samarbeid: Nå skal Alexa og Cortana snakke sammen

Microsoft og Amazon har inngått et samarbeid, der Alexa-brukere får tilgang til Cortana, og vice versa.
Microsoft og Amazon har inngått et samarbeid, der Alexa-brukere får tilgang til Cortana, og vice versa. (Bilde: digi.no)

Microsoft og Amazon har inngått et ganske uventet samarbeid: Nå skal nemlig de digitale taleassistentene fra de to selskapene bli i stand til snakke til hverandre. 

Ifølge en pressemelding fra Microsoft og Amazon vil eiere av en Amazon Echo-enhet kunne si «Alexa, open Cortana» for å bruke Microsofts taleassistent. Har du en Windows 10-enhet vil du kunne si «Cortana, open Alexa» for å aktivere Amazons taleassistent på Windows-enheten.

Vi snakker altså ikke om en hundre prosent integrasjon av de to taleassistentene, og måten det fungerer på kan kanskje virke litt tungvint foreløpig. Men poenget er at begge selskapenes løsninger er gode på ulike områder, og de to selskapene håper nå at Alexa og Cortana skal utfylle hverandre.

Tilgang til jobb-relaterte funksjoner fra Amazon Alexa

Amazon-sjef Jeff Bezos skriver i pressemeldingen at de innser at det kommer til å finnes mange ulike intelligente «agenter», hver med tilgang til ulike typer data, og som er gode på ulike områder.

– Til sammen vil styrkene til disse komplementere hverandre og gi kunder en enda rikere og mer hjelpsom brukeropplevelse, sier Bezos. 

I et intervju med New York Times uttalte Bezos at han tror at mennesker etter hvert kommer til å benytte seg av mange ulike digitale assistenter, på samme måte som man spør én venn om reiseråd og en annen om restaurantanbefalinger. 

Som eksempel nevnes at Cortana har en del funksjonalitet for møtebooking og tilgang til jobbkalendere eller jobbens epost, noe Alexa-brukere nå kan få tilgang til. Cortana-brukere kan på samme måte få tilgang til Alexa-spefikke funksjoner, som å kontrollere ulike smarthus-funksjoner, kjøpe varer fra amazon.com eller aktivere såkalte «skills» som finnes til Alexa. 

– Det å sørge for at Cortana er tilgjengelig for kundene våre overalt og på alle enheter er en viktig prioritet for oss, sier Microsoft-sjef Satya Nadella. 

Cortana og Alexa vil begynne å snakke sammen senere i år.

Begynte å snakke sammen i 2016

Ifølge New York Times startet samarbeidet mellom Microsoft og Amazon allerede i mai 2016. Bezos forteller til avisen at han ikke har snakket med Apple eller Google om å delta i samarbeidet, men sier han er åpen for idéen hvis disse selskapene er interessert.

– Forhåpentligvis blir de inspirert av det. Det er i hvert fall det jeg håper på, sier Microsoft-sjef Satya Nadella til avisen.

Vi har prøvd både Amazon Echo og Googles taleassistent Google Home. Les omtalene her: 

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen