IT-BRANSJEN

Microsoft og Amazon med milliardinvesteringer i Frankrike

Microsoft og Amazon skal begge investere flere titalls milliarder kroner i datasentre og infrastruktur i Frankrike.

Microsoft-president Brad Smith varsler selskapets største satsing i Frankrike noensinne.
Microsoft-president Brad Smith varsler selskapets største satsing i Frankrike noensinne. Foto: Evan Vucci/AP/NTB
13. mai 2024 - 05:41

Microsoft skal investere 4 milliarder euro, eller nærmere 47 milliarder kroner, til utvikling av datasentre i Frankrike. Sentrene skal styrke selskapets satsing på kunstig intelligens og skylagring, kunngjorde den amerikanske datagiganten søndag.

Microsoft-president Brad Smith sier til nyhetsbyrået AFP at det dreier seg om selskapets største investering noensinne i Frankrike. Microsoft gikk inn på det franske markedet for 41 år siden.

– Frankrikes langvarige forpliktelse overfor karbonfrie energimarkeder, samt landets status som en viktig leder i Europa, forklarer beslutningen vår, sier Smith.

Det meste av energiforsyningen i Frankrike er basert på atomkraft som står for vel 70 prosent av forbruket. Vannkraft utgjør rundt 10 prosent.

Et nytt datasenter skal etableres i Øst-Frankrike, mens eksisterende datasentre i Paris-regionen og i Marseille skal utvides.

Amazon varslet tidligere søndag en investering på over 1,2 milliarder euro, eller 14 milliarder kroner, i Frankrike. Amazon-satsingen skal skape over 3000 nye jobber, ifølge en kunngjøring. Selskapet skal satse på utvikling av skylagring, kunstig intelligens og logistikkinfrastruktur for pakkeleveringstjenester.

Microsoft satser stort også i Asia. I slutten av april kunngjorde selskapet at det skal investere 1,7 milliarder dollar, et beløp som tilsvarer over 18 milliarder kroner, i kunstig intelligens og skylagring i Indonesia.

EU-parlamentet vedtok onsdag EUs nye lov som skal regulere bruk av kunstig intelligens (KI)
Les også

Ny EU-lov om KI: Forbyr masseovervåking

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.