Microsoft og myndighetene enige om dagsorden

Microsoft og USAs justisdepartement er blitt enig om hva de skal snakke om når de møtes til to dagers høringer i ankesaken i slutten av februar.

Partene er blitt enige om å konsentrere diskusjonen rundt fire punkter, og om hvor mye tid som skal avsettes til de to viktigste punktene, når høringene i ankesaken holdes 26. og 27. februar.

Storparten av høringen skal brukes til å drøfte hvorvidt Microsoft hadde anledning til å integrere nettleseren Internet Explorer i operativsystemet Windows, og hvorvidt selskapet tydde til ulovligheter for å opprettholde en monopolstilling i markedet. De to siste punktene - hvorvidt Microsoft prøvde å oppnå en ny monopolstilling, og hvorvidt dommerens avgjørelse om å dele selskapet i to er juridisk korrekt og i overensstemmelse med fakta - skal tildeles fire og en halv timer.

Det innebærer blant annet at partene er blitt enige om ikke å diskutere stillingen til sakens dommer, Thomas Penfield Jackson, som de siste ukene har kommet med flere utspill i media, og som Microsoft har stemplet som fordomsfull og partisk i offisielle rettsdokumenter levert i anledning ankesaken.

Juridiske eksperter mener likevel at dommerens sammenlikning av Bill Gates og Napoleon, Microsoft-ledelsen og gangstere, og andre saftige uttalelser, kan komme til å skade myndighetenes sak overfor ankedomstolen.

Til toppen