FORBRUKERTEKNOLOGI

Microsoft Origami trolig bare en mini-PC

Ikke ta det for gitt at reklamevideoen som er blitt lekket om Microsoft Origami, forteller hele sannheten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 2006 - 10:42

Origami, et bærbart produkt Microsoft har under utvikling, har fått mye omtale den siste uken etter at en reklamevideo for produktet ble gjort tilgjengelig hos et amerikansk reklamebyrå. Alt tyder på at det hele ble gjort ved en feil, for videoen ble raskt fjernet igjen. Men ikke før flere hadde lastet ned en kopi som nå distribueres på nettet.

Senere denne uken har Microsoft gått ut og sagt at videoen er minst et år gammel, og at innholdet ikke nødvendigvis er representerbart for produktet som etter hvert skal komme.

Selskapet har åpnet et eget nettsted, Origamiproject.com, hvor de besøkende lokkes til å komme tilbake for mer informasjon. Kampanjen er nå inne i sin andre uke, og de besøkende bes komme tilbake den 9. mars for å få vite enda litt mer.

En person nær tilknyttet Microsoft skal ha fortalt Associated Press (AP)at det er snakk om en første utgave av en serie datamaskiner i pocketbok-format som vil kjøre en vanlig utgave av Windows XP. Ifølge AP har Microsoft bekreftet at en ”ultra-mobil” PC er under utvikling, men selskapet vil ikke si noe om detaljene.

    Les også:

Ifølge kilden til AP er det ventet at tidlige utgaver av maskinen vil bli vist fram under en bransjekonferanse den 9. mars. Den store IT-messen CeBIT i Hannover åpner nettopp denne dagen, men om det er her avsløringen vil skje, er høyst usikkert.

Ifølge APs kilde vil PC-er i Origami-formatet bygges av en rekke forskjellige PC-produsenter. Det er ventet at de vil koste mellom 500 og 1000 dollar. De vil generelt ha noe lavere ytelsen enn PC-er i full størrelse, men skal eller ha full Windows-funksjonalitet. De vil ikke nødvendigvis leveres med tastatur, men vil i stedet kunne styres ved hjelp av en pekepenn og en trykkfølsom skjerm, i likhet med Tablet PC-er.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.