OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft prøver ut reklame i Wordpad til manges forargelse

Wordpad har fulgt med operativsystemet siden Windows 95. Et kvart århundre senere prøver Microsoft ut innebygd reklame i programmet.
Wordpad har fulgt med operativsystemet siden Windows 95. Et kvart århundre senere prøver Microsoft ut innebygd reklame i programmet. Faksimile: Rafael Rivera / Twitter
23. jan. 2020 - 06:00

En innebygd reklametekst som forsøker å oppmuntre brukere til å prøve nettutgaven av Word er nå observert i Wordpad, nærmere bestemt i Insider Preview-utgaven av Windows 10.

Nyheten som ble delt av en sikkerhetsforsker på Twitter blir møtt med en blanding av indignasjon og motvillig aksept. Noen synes det er greit at Microsoft annonserer for en gratistjeneste, mens andre ser på fremstøtet som påtrengende, skriver Betanews.

Det er uvisst om dette er del av en større kampanje som kan komme til Windows for alle brukere, og eventuelt også andre programmer som følger med operativsystemet.

Ikke ukjent

Office 2010 er blant de mange produktene som Microsoft avslutter støtten for i løpet av 2020.
Les også

Det er langt fra bare Windows 7 som Microsoft skal pensjonere i år

Microsoft har også tidligere forsøkt seg med reklame i forhåndsinstallerte applikasjoner samt i startmenyen, også det til forargelse. De har også lagt inn bannerannonser i andre apper som blant annet Skype.

Wordpad har fulgt med operativsystemet helt siden Windows 95. Det enkle tekstverktøyet befinner seg et sted mellom lillebror Notepad og langt mer avanserte Word fra Office-pakken.

Foruten støtte for et par nye dokumentformater og innføring av kontekstbaserte menyer, så har klassikeren vært nokså uforandret i et kvart århundre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.