Microsoft rammes av islandsk krakk

Nå vurderer selskapet en lånepakke for å redde Microsoft-partnere som sliter med salgstørke.

Salget av nye progamvarelisenser skal ha stoppet helt opp på Island, som en følge av finanskollapsen.
Salget av nye progamvarelisenser skal ha stoppet helt opp på Island, som en følge av finanskollapsen.

Nå vurderer selskapet en lånepakke for å redde Microsoft-partnere som sliter med salgstørke.

Den økonomiske kollapsen på Island koster Microsoft Danmark enorme beløp i tapt omsetning.

Island er nemlig et viktig marked for den danske avdelingen av programvaregiganten. Normalt budsjetterer de med at sagaøya står for 7-8 prosent av omsetningen, ifølge dansk Computerworld.

En slik fordeling kan de bare glemme for inneværende år, ettersom salget av nye IT-produkter har stoppet helt opp i kjølvannet av den islandske finanskollapsen.

- Det har faktisk vært problemer med å få penger ut av Island overhodet i noen måneder. Det hele har stort sett gått i stå, sier salgsjef for SMB-forretningsløsninger Bjarne Riis i Microsoft, til Computerworld.dk.

Microsofts danske avdeling oppgir i siste tilgjengelig årsregnskap at de har en omsetning på over 707 millioner danske kroner. Dermed forventet de trolig å hente et tosifret antall millioner bare på Island inneværende år.

Den eneste omsetning på vår naboøy i nord-Atlanteren stammer fra eksisterende lisensavtaler, ifølge den danske avisen, mens nysalget skal ha stoppet helt opp.

I sine kalkyler frykter Riis i verste fall en nedgang i omsetningen på rundt syv prosent, men tror det kan gå bedre. Kanskje blir den samlede omsetningsnedgangen et par prosent, håper han og peker blant annet på at de forventer at det islandske salget tar seg opp igjen etter jul.

For å hjelpe deres islandske partnere kan det bli snakk om at Microsoft vil iverksette en økonomisk redningsaksjon - angivelig en lånepakke.

Detaljene vil de imidlertid ikke ut med, ettersom hovedkontoret i Redmond ikke har godkjent planene.

Ifølge Riis er det klart at denne hjelpepakken ikke skal dreie seg om rabatt. Setter man ned prisen så er det nemlig vanskelig å sette den opp igjen senere, sier salgssjefen.

Til toppen