Microsoft skal forbedre mobile lynmeldinger

Microsoft arbeider med teknikk som vil forbedre mulighetene for lynmeldinger på mobiler.

Microsoft arbeider med teknikk som vil forbedre mulighetene for lynmeldinger på mobiler.

Bruken av IM har for lengst spredd seg fra tenåringer og studenter til arbeidsplasser. Det supplerer e-post på mange arbeidsplasser, men få bedrifter har ennå tatt det inn i IT-strategien. Svært mange i Norge bruker gratisversjonen av Microsofts IM-tjeneste, MSN Messenger.

Nå tar Microsoft nye skritt for å gjøre IM mer attraktivt for forretningsbruk, melder news.com. Neste generasjons forretningstopper kan komme til å holde kontakten gjennom sin IM-kontaktliste på mobilen, der de ser hvem av sine bekjente som er tilgjengelige.

Microsoft jobber nå med programvare som skal gjøre Windows Mobile-baserte telefoner i stand til å koble seg opp mot deres IM-server for bedrifter, Live Communications Server 2005.

Microsoft hevder at bedrifts-IM for mobiler er et produkt som virkelig etterspørres.

- Folk sier de virkelig har behov for at dette integreres med deres mobile enheter, sier Ed Simnett, en produktansvarlig i Microsoft.

I tillegg til en klient for Microsofts eget operativsystem, kan bedriftsversjonen av mobil IM snart komme på enhetene til konkurrenten Research In Motion (RIM), som lager e-postmobilene Blackberry. RIM kan faktisk komme til å være først ute med nyheten, innen slutten av året, mens Microsoft sier de vil komme med en betatest i år, og at fullversjonen neppe kommer før neste år.

Flere selskaper har allerede laget klienter som kobler mobiler opp mot gratisversjonen MSN Messenger. Men dette er en tjeneste som ikke er tilstrekkelig sikret for mange bedrifter, og den har spredt mange virus de siste månedene.

Avtalen med RIM er den siste av flere avtaler Microsoft har gjort med sine mobile konkurrenter. Nylig lisensierte de e-postprotokollene i ActiveSync til Synbian, og samme teknologi er lisensiert til PalmOne, som tradisjonelt har brukt PalmOS.

Til toppen