Microsoft Surface Pro

Microsoft skal kalle tilbake brannfarlige Surface-kabler

Tåler for lite «juling».

Eiere av blant annet Surface Pro 3 bør vurdere å benytte Microsofts innbytteordning for strømkabelen, som kan være brannfarlig.
Eiere av blant annet Surface Pro 3 bør vurdere å benytte Microsofts innbytteordning for strømkabelen, som kan være brannfarlig. (Bilde: Microsoft)

Tåler for lite «juling».

Fredag denne uke skal Microsoft kunngjøre en innbytteordning for strømkablene til selskapets Surface Pro-modeller, inkludert Pro 2 og Pro 3, som er solgt før den 15. juli 2015.

Det er Channelnomics Europe som melder om dette, men Microsoft har bekreftet at nyheten stemmer.

Årsaken til at kablene bør byttes inn, er at de er tilbøyelige til å bli overopphetet dersom de blir kraftig eller hyppig bøyd eller pakket for tett sammen. Slik overoppheting kan medføre en brannfare.

Eget nettsted

De berørte kundene skal kunne be om å få byttet kabelen via et spesielt nettsted som ennå ikke har blitt offentliggjort.

En talsperson for Microsoft sier til Channelnomics Europe at bare en veldig liten andel av Surface Pro-kundene skal ha meldt om problemer med kablene.

Det er ikke kjent hvor mange Surface Pro-enheter Microsoft har solgt i den aktuelle perioden, men alt tyder på at det dreier seg om en god del millioner.

Til toppen