MICROSOFT EDGE

Microsoft skal oppdatere nettleseren gjennom Windows Store

Men det utgjør bare halve sannheten.

Microsoft bekrefter at Edge etter hvert skal bli oppdatert som en app. Men det er bare halve sannheten.
Microsoft bekrefter at Edge etter hvert skal bli oppdatert som en app. Men det er bare halve sannheten. Bilde: Microsoft og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. okt. 2016 - 20:00

Microsoft har antydet det tidligere, men under selskapets Ignite-konferanse nylig ble det gjort helt klart at selskapets nettleser, Edge, skal oppdateres via Windows Store i framtiden. 

Systemkomponent

Dette har muligens fått en del til å stusse, for Edge erstatter jo på de fleste måter Internet Explorer i Windows 10, inkludert når webinnhold vises i en del andre applikasjoner. Edge er dermed en viktig systemkomponent, og med få unntak er dette noe som alltid blir oppdatert ved hjelp av Windows Update, ikke Windows Store.

Det som nå har blitt understreket, er at det ikke er hele Edge som skal oppdateres gjennom Windows Store, bare appen, altså brukergrensesnittet. Selve motoren, som egentlig heter EdgeHTML, vil fortsatt bli distribuert gjennom Windows Update. 

Etter omtrent 13 minutter ute i videoen over, som er et opptak fra Ignite-konferansen, forteller Microsofts Fred Pullen om dette og at det fortsatt vil være mulig for administratorer og andre å teste nettlesermotoren for kompatibilitetsproblemer på samme måte som man kan gjøre med Internet Explorer-oppdateringer i dag, før den eventuelt rulles ut i bedriften.

Det var nettstedet Thurrot som omtalte dette først.

Leste du denne? Microsoft skal gi Edge støtte for CSS-variabler

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.