Microsoft vil ikke lenger la søk og Cortana være to sider av samme sak.
Microsoft vil ikke lenger la søk og Cortana være to sider av samme sak. (Foto: Microsoft)

Microsoft skiller søk fra Cortana i Windows 10

Microsoft gjør endringer i hvordan de vil utvikle søkefunksjonen i Windows 10 i tiden fremover.

I dag har Microsoft valgt å integrere den digitale søkeassistenten Cortana – som riktignok ikke finnes på norsk ennå – i søkefeltet på oppgavelinjen. Dermed er det den som står for både talesøk og tekstbaserte søk i de landene der Cortana eksisterer – for eksempel når du taster inn noe i en søkeboks for å finne igjen dokumenter eller andre filer på PC-en. 

Nå melder selskapet i et blogginnlegg at de nå kommer til å skille Cortana fra søkefunksjonen i Windows i oppgavelinjen i Windows. Grunnen er at de ønsker å gjøre det mulig for begge de to søkefunksjonene å innovere uavhengig av hverandre, slik at begge skal fungere best mulig til sitt bruk.

Også andre steder i operativsystemet der det vises til Søk og Cortana, vil dette nå være delt i to. Endringene skjer fra build 18317 av Windows 10, men har allerede vært tilgjengelig for enkelte såkalte Insider-brukere i noen uker.  

«Denne endringen er en av flere vi har gjort i denne utgaven for å forbedre brukeropplevelsen på dette området, inkludert oppdatering av designet for søke-landingssiden, forbedring av søkeresultatene, samt integrasjon av Microsoft To-Do med Cortana», skriver selskapet i blogginnlegget.

I september i fjor lanserte Microsoft det de kaller Microsoft Search, som skal gjøre det lettere å finne en rekke dokumenter både internt og eksternt og på tvers av hele organisasjonens datanettverk. 

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen