OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft skiller søk fra Cortana i Windows 10

Microsoft gjør endringer i hvordan de vil utvikle søkefunksjonen i Windows 10 i tiden fremover.

Microsoft vil ikke lenger la søk og Cortana være to sider av samme sak.
Microsoft vil ikke lenger la søk og Cortana være to sider av samme sak. Foto: Microsoft
17. jan. 2019 - 15:52

I dag har Microsoft valgt å integrere den digitale søkeassistenten Cortana – som riktignok ikke finnes på norsk ennå – i søkefeltet på oppgavelinjen. Dermed er det den som står for både talesøk og tekstbaserte søk i de landene der Cortana eksisterer – for eksempel når du taster inn noe i en søkeboks for å finne igjen dokumenter eller andre filer på PC-en. 

Nå melder selskapet i et blogginnlegg at de nå kommer til å skille Cortana fra søkefunksjonen i Windows i oppgavelinjen i Windows. Grunnen er at de ønsker å gjøre det mulig for begge de to søkefunksjonene å innovere uavhengig av hverandre, slik at begge skal fungere best mulig til sitt bruk.

Også andre steder i operativsystemet der det vises til Søk og Cortana, vil dette nå være delt i to. Endringene skjer fra build 18317 av Windows 10, men har allerede vært tilgjengelig for enkelte såkalte Insider-brukere i noen uker.  

«Denne endringen er en av flere vi har gjort i denne utgaven for å forbedre brukeropplevelsen på dette området, inkludert oppdatering av designet for søke-landingssiden, forbedring av søkeresultatene, samt integrasjon av Microsoft To-Do med Cortana», skriver selskapet i blogginnlegget.

I september i fjor lanserte Microsoft det de kaller Microsoft Search, som skal gjøre det lettere å finne en rekke dokumenter både internt og eksternt og på tvers av hele organisasjonens datanettverk. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.