Microsoft skiller ut Windows-utviklere

For å øke farten og kvaliteten, skiller Microsoft-sjef Steve Ballmer ut sine beste folk i en ny divisjon.

For å øke farten og kvaliteten, skiller Microsoft-sjef Steve Ballmer ut sine beste folk i en ny divisjon.

Microsoft bekreftet i går ryktene om en reorganisering av hvordan selskapet lager Windows. Microsoft-sjef Steve Ballmer skiller nå ut en ny Windows Core Operating System-divisjon. Den nye gruppen skal fokusere på forskning og utvikling av nye Windows-teknologier.

Denne nye Windows Core Operating System-divisjon og fire andre divisjoner skal ligge under Platform Group - som samler omfatter alle Windows-versjoner.

- Formålet er å skape en ny og sentralisert utviklingsenhet for å bruke samme kjernen i alle Windows-versjoner og styrke innovasjonene i denne, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbaek Jr til digi.no.

Årsaken er arbeidet med Longhorn, arvtageren til Windows XP. Longhorn skal komme i både en versjon for PCer og servere, sent i 2005 eller tidlig i 2006, indikerer Microsoft.

Den nye divisjonen skal bli en slags råvareleverandør til de kunderettete divisjonene som styrer med alle de forskjellige Windows-versjonene, inkluderte klient, server, utviklingsverktøy og CE samt forretningsapplikasjoner.

Resten av dagens Windows-divisjon blir mer ansvarlig for å sette sammen selve produktene, basert på dagens teknologi og det nye de får fra Core Operating System-divisjonen.

Omorganiseringen av divisjoner og grupper medfører en rekke mellomlederskifter i selskapet, men toppledelsen med Steve Ballmer og Bill Gates endres ikke.

Til toppen