BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: microsoft

Microsoft slo Google på målstreken

Lanserer kontektssensitivt søk på Android.

Nye Bing kan vise ekstrainformasjon basert på tredjepartskilder direkte på skjermen.
Nye Bing kan vise ekstrainformasjon basert på tredjepartskilder direkte på skjermen. Bilde: Microsoft
24. aug. 2015 - 15:17

I mai skrev digi.no om en ny Google-tjeneste kalt Now on Tap. Den ble vist frem på selskapets I/O-konferanse, og er ment til å være en integrert del av Now-assistenten som igjen er en integrert del av Android.

Now on Tap skal hente inn kontekstsensitiv informasjon om ting man foretar seg på telefonen, og presentere denne informasjonen i egne kort. Man kan hente ut informasjon om interessepunkter fra for eksempel en tekstmelding, hvis det refereres til en restaurant vil man bli presentert med åpningstider, meny, kart og muligheten til å legge inn avtaler i kalenderen.

Les også: Google Now skal gi deg det du trenger, når du trenger

Now on Tap skal fungere på tvers av mange forskjellige applikasjoner, også fra tredjeparter.

Saken er at mens Android-brukerne venter på Now on Tap, har Microsoft rukket å komme med sin egen versjon som baserer seg på Bing, og som allerede er tilgjengelig på Android.

En oppdatering til Bing-applikasjonen på Android aktiverer en kontekstsensitiv søkefunksjon som ligner på Now on Tap – man kan sveipe opp fra hjemknappen når man er inne i en annen applikasjon, og der kan man få opp relevante resultater fra Bing.

Funksjonaliteten er foreløpig kun tilgjengelig i USA, men poenget er uansett at Microsoft har klart å komme med en lignende tjeneste før Google selv – samtidig som mye tyder på at Now on Tap kan være i trøbbel.

Forhastet?

Nettstedet Re/Code skriver nemlig at store deler av det opprinnelige teamet bak tjenesten hadde sluttet, og det allerede før I/O-konferansen. Det skal ha vært frustrasjon rundt hvordan utviklingen av produktet ble håndtert, og hvordan selskapets kommende toppsjef, Sundar Pichai, ikke prioriterte det like mye som Larry Page hadde.

Visjonen til Larry Page var å integrere søk dypere i Android, og Google Now var på mange måter hans barn, men Pichai fikk etter hvert andre prioriteringer, noe som ikke var populært hos tjenestens utviklere.

Det spekuleres også i at Google viste frem Now on Tap før det egentlig var klart for å kontre Apples kunngjøring av mer omfattende, proaktivt Siri-søk i iOS 9.

Les også: Bing blir smartere

Microsoft har på sin side lovet å åpne den nye Bing-tjenesten for utviklere slik at de kan bygge funksjonaliteten inn i sine applikasjoner.

Planen er også å rulle ut denne kontekstsensitive varianten av Bing til Windows 10 både på desktop og mobil, og etter hvert også til iOS. I mellomtiden er det uansett oppsiktsvekkende at Now on Tap, kanskje en av de mest spennende funksjonene i den kommende Marshmallow-versjonen av Android, tydeligvis har hatt en trøblete utvikling, mens konkurrentene ligger i forkant.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.