BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft slutter å selge Windows 7

På tide å vurdere en oppgradering, heter det.

Det vil fortsatt være mulig å skaffe seg Windows 7 i lang tid fremover, men nå har Microsoft sluttet med sine leveranser.
Det vil fortsatt være mulig å skaffe seg Windows 7 i lang tid fremover, men nå har Microsoft sluttet med sine leveranser. Bilde: Microsoft
9. des. 2013 - 14:07

Microsoft har offisielt sluttet å levere Windows 7 for salg over disk. De har også stanset salget fra egne nettsider.

Endringen skjedde 30. oktober, ifølge faktaarket om Windows' livssyklus.

Fra samme dato neste år stanses også leveransene av OEM-utgaven (original equipment manufacturer). OEM er betegnelsen på programvaren når den blir levert forhåndsinstallert på nye pc-er.

Alt dette er rutinemessig fra Microsoft. 12 måneder etter at en ny versjon av operativsystemet foreligger, slutter de slutter de å selge forgjengeren. Etter 24 måneder blir også OEM-utgaven sløyfet.

– Når en versjon av Windows når salgsslutt, er det på tide å vurdere oppgradering, opplyser Microsoft.

Merk at dette er tidspunkt for når selskapet stanser leveransene. Forhandlere og partnere som allerede har kjøpt inn programvaren kan fortsette salget, helt til lagrene deres igjen eventuelt blir tomme.

Den ordinære supportperioden for Windows 7 med servicepakke 1 løper ut den 13. januar 2015. Kunder som betaler for utvidet support har ytterligere fem år på seg.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.