– Microsoft snart klar med smartklokke

Kan bli vist frem i løpet av uker.

– Microsoft snart klar med smartklokke
Microsofts smartklokke skal være fokusert på helse. På bildet en helseorientert klokke fra Samsung. Bilde: Samsung

Nettstedet Forbes siterer troverdige kilder på at Microsoft gjør seg klare til å vise frem sin første smartklokke.

Det er ikke første gang man har hørt rykter om kroppsnær teknologi fra Microsoft, men nå skal altså produktet nærme seg en kunngjøring. Det vil i såfall være første gang den nye toppsjefen Satya Nadella står for en ny produktkategori.

Smartklokken skal være helsefokusert, med sensorer som kan lese hjerterytme. Det som skiller den fra konkurrentene er at den skal fungere med flere mobile plattformer, ikke bare med Windows Phone - de fleste andre smartklokker er tross alt gjerne knyttet til ett operativsystem.

Dessuten skal batterilevetiden være på to dager, noe som også er hakket bedre enn mange konkurrenter, som gjerne trenger å lades opp daglig.

Det har tidligere blitt sagt at Microsofts ingeniører har blant annet brukt Kinect-teknologi i klokkens sensorer, men det er ellers uvisst hvilken øvrig funksjonalitet den skal by på.

Et viktig poeng er at klokken mest sannsynlig vil fungere med både Android, iOS og Windows Phone, noe som tyder på større villighet fra Microsoft til å jobbe med alle de store plattformene.

Forbes mener også at smartklokken vil ankomme butikkene allerede før jul, kort tid etter kunngjøring, og dermed foreligge til salgs tidligere enn Apple Watch, som fremdeles har «tidlig 2015» som lanseringstidspunkt.

    Les også: