Microsoft søker støtte til multimedia-plattform

Film- og TV-distribusjon er satsingsområder for Microsoft. Nå prøver de å få støtte for sin underholdningsplattform, men analytikerne flagger skepsis.

En avansert, fremtidig utgave av Windows Media Player, med kodenavnet Corona, skal ta seg av underholdningen i hus, hytter og kinosaler over hele verden. Det håper i hvert fall Microsoft, som denne uken offentliggjorde avtaler med "videoselskaper" som Avid og Adobe.

Det loves at disse selskapene skal gjøre sin programvare kompatibel med fremtidens Windows Media. Corona skal lanseres mot slutten av 2002, ifølge Associated Press.

Microsoft mener teknologien vil gjøre det mulig å distribuere film til for eksempel kinoer via datanett, istedenfor dagens manuelle system med filmruller.

En representant for selskapet uttalte også at de ser for seg TV-distribusjon gjennom teknologien.

En analytiker AP har snakket med, sier Microsoft kan komme til å ha et svært godt kort på hånden dersom de får teknologien til å fungere slik brukerne ønsker. Men da må de gjøre mer enn å vise den frem på messer og presentasjoner, og heller gi det til eksperter som kan teste det ordentlig.

En av konkurrentene, RealOne fra RealNetworks, har på samme måte som Microsoft satset mye på å få til pålitelige og brukbare systemer for rettighetsstyring.

Problemet er at distribusjon av kinofilm via for eksempel satellitt eller bakkenettverk, vil oppleves risikabelt av de som eier filmene, samtidig som filmprodusenter, distributører og kinoeiere krangler om hvem som skal betale for de heftige investeringene som kreves for at digital filmdistribusjon og fremvisning noengang skal bli en realitet.

Analytiker Phil Leigh kommenterer tørt: - Underholdningsindustrien anslår at slik distribusjon vil bli en realitet samtidig med at NASA bygger hotell på Mars.

Microsoft lover at Corona skal gjøre det mulig å sende båndbredde-umuliuser som DVD og HDTV-materiale ved langt smalere overføringskapasitet enn det som trengs nå til dags. Mer info om Corona finner du i denne pressemeldingen på Microsofts egne nettsider.

Til toppen