AVTALER & KONTRAKTER

Microsoft-søksmål mot Motorola

Mener de har brutt patenter med Android-telefoner.

2. okt. 2010 - 09:16

Microsoft hevder at Motorola har brutt ni av deres patenter med sine Android-telefoner. De har derfor levert inn søksmål til US District Court i Washington. I tillegg har de klaget saken inn for International Trade Comission (ITC).

Dette melder flere nettsteder i dag. Blant andre Arstechnica.com, IDG News og New York Times (via Reuters).

Patentbruddene skal i følge Microsoft skjedd på to Motorola-telefoner: Droid 2 og Charm.

Søksmålet kommer like før Microsoft lanserer sitt nye operativsystem Windows Phone 7. Motorola var i sin tid en av mobilselskapene som signaliserte at de ville satse på Microsofts mobilplattform. Siden har de gått over i Android-leiren, sammen med HTC (som fortsatt har beina i begge leire) og en rekke andre produsenter.

– Vi har et ansvar overfor våre kunder, partnere og aksjonærer for å verne om de milliarder av dollar vi investerer hvert år for å kunne sende innovative programvareprodukter og tjenester ut på markedet, skriver Microsofts corporate vice president Horacio Gutirrez i Microsoft-bloggen Microsoft On the Issues.

– Vår handling i dag er bare et uttrykk for at vi vi sikre oss respekt for for rettighetene til vår intellektuelle eiendom som nå er brutt av Android-enheter. Og skal en dømme etter nylige handlinger fra Apple og Oracle, er vi ikke alene i så måte, fortsetter han.

Apple har tidligere hevdet at både HTCs Android-telefoner og deres Windows Mobile-modeller bryter Apple-patenter. For å unngå en lignende strid med Microsoft, har nå HTC betalt Microsoft for patentlisenser. Dermed blir det neppe noe Microsoft-søksmål mot HTC, lik den vi nå ser mot Motorola.

I bransjen regnes det som tilnærmet umulig å bygge en mobiltelefon uten å forholde seg til en jungel av patenter og lisenser. Det gjelder også når man bruker et i utgangspunktet åpent operativsystem som Android.

Android isn't free sier Microsoft. Og da mener de trolig free både i betydningen «gratis» og «fritt».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.