Microsoft sperrer veien tilbake

Monopolrettsaken mot Microsoft angår deg og meg i høyeste grad, hvertfall hvis det skjer noe med Internet Explorer.

For å utvide sitt marked, har Microsoft som kjent lagt inn nettleser Internet Explorer i Windows. For å sikre seg bedre argumenter i krangelen i monopolrettssaken, har Microsoft skapt et problem for seg selv.

For hvis IE skjærer seg, får du smertelig erfare konsekvensene av Microsofts forsøk på å overbevise oss at IE er en uavskillbar del av Windows. Problemet er nemlig at skal Microsofts argumentet fungere, kan det ikke være mulig å avinstallerer IE.

Jeg brukt IE en stund og ønsket i utgangspunket å fortsette med dette, hvertfall inntil Netscape lanserer sin 6.0-versjon. Men nå må jeg bruke Netscape eller Opera, for min IE har plutselig skåret seg på min nesten nye maskin og jeg klarer ikke å rette feilen.

Programmet faller sammen med en gang jeg starter det. Vanligvis løser du slike problemer med å oppgradere, hvilket jeg gjorde i dag etter at Microsoft lanserte IE 5.5. Men verken en oppgradering eller en tilbake-gradering hjalp. Microsoft har også lagt inn en sjekk installsjonen-knapp uten at dette gav noen effekt.

Med vanlig programvare hadde jeg avinstallert programmet som har slått seg vrangt, og installert det på nytt, men skal jeg løse mitt IE-problem må jeg fjerne hele Windows og bruke mesteparten av arbeidsdagen på å reinstallere Windows og alle de andre programmene jeg bruker. Da bruker jeg heller gamle Netscape.

Satt litt på spissen, har Microsoft presset meg til bruke nettleseren til en konkurrent.

Til toppen