Microsoft-støtte for nye Apple-dingser

Viser frem nye funksjoner.

Microsoft-støtte for nye Apple-dingser
Man skal kunne sniktitte på andre Office-applikasjoner i iOS 9. Bilde: Microsoft

Produktivitet var et viktig element av gårsdagens Apple-presentasjon, spesielt med tanke på iPad Pro, som har nettopp mye av dette fokuset.

Det vekte også en del oppmerksomhet at Microsoft entret scenen og snakket om sine planer for Office på iPad Pro. Selv om det nye nettbrettet kan betegnes som en ganske aktuell konkurrent til Microsofts egne Surface Pro-hybridmaskin.

Nå deler Microsoft mer info om hvordan deres kontorverktøy vil fungere på nye Apple-produkter.

Mange av tilpasningene er spesialutviklet for iOS 9. Det er først og fremst snakk om å bruke flere funksjoner samtidig. Såkalte «slide view» skal gjøre det mulig å raskt åpen en annen applikasjon på siden av skjermen, uten at man forlater appen man jobber i.  For eksempel å raskt notere noe i OneNote mens man egentlig leser epost.

Les også: Apple sparte ikke på kruttet

Office på iPad skal også støtte «split view» fullt ut, der to apper kan være åpne og fullt fungerende samtidig, og dele skjermen i to mellom hverandre.

Når man kjører Outlook og ønsker å åpne et vedlegg vil epost-leseren automatisk åpne Word, Powerpoint eller Excel ved siden av for å vise det relevante innholdet.

Tegne og forklare

Office-appene får altså også støtte for pennen som vil brukes med iPad Pro, slik at man kan notere, merke og tegne direkte på dokumentene.

På iPad Pro vil man kunne notere på dokumentene med pennen.
På iPad Pro vil man kunne notere på dokumentene med pennen. Bilde: Microsoft
 

Det loves også bedre støtte for søk i iOS 9, samt støtte for trådløse tastaturer koblet til iPad.

Les også: iPad har blitt ny og diger

Microsofts apper for Apple Watch får også overhalinger samtidig som det nye operativsystemet for klokken slippes senere i september. Outlook på klokken vil vise mer essensiell informasjon om avtaler og eposter, og man vil også kunne hoppe fremover og bakover i tid ved å vri på klokkens sideknapp.

Det kommer også en oppdatering til Translator-appen, som Microsoft lanserte til Apple Watch og iPhone for en måneds tid siden. Der vil man kunne få tips om dagligdagse uttrykk som er relevante til landet man besøker, og man vil også kunne spole fremover og få opp uttrykk som passer bedre på kvelden, for eksempel.

Vi merker imidlertid at Microsoft ikke snakker om støtte for 3D Touch på nye iPhone foreløpig.

Igjen bekrefter altså Microsoft at deres tjenester og applikasjoner skal være overalt, kanskje nesten på bekostning på deres egen maskinvare. Oppdateringer til disse applikasjonene skal slippes samtidig med at relevant Apple-programvare kommer, altså utover i september.