JUSS OG SAMFUNN

Microsoft strammer inn WLAN-database

Gjør det vanskeligere å spore mobil- og pc-brukere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. aug. 2011 - 08:36

Microsoft har innført noen tiltak for å redusere mulighetene allmennheten har hatt til å bruke selskapets database over posisjonen til WLAN-aksesspunkter og annet WLAN-utstyr til å kunne se hvor brukere av blant annet WLAN-utstyrte mobiler og bærbare pc-er har oppholdt seg.

CNET har skrevet en serie saker om denne typen informasjon. Også blant annet Google og Skyhook samler inn posisjonsdata til WLAN-utstyr, som deretter tilbys gjennom åpne programmeringsgrensesnitt. Men tilgangen til dataene er mer begrenset enn det som har vært tilfellet i Microsofts tjeneste.

Nå forteller Reid Kuhn i Microsofts tekniske Windows Phone-team at selskapet har gjort en endring i hvilke data tjenesten tilbyr.

– Denne endringen legger til forbedret filtrering for å validere hver forespørsel, slik at tjenesten ikk elenger vil returnere en beregnet posisjon nå bare én enkelt MAC-adresse er oppgitt, opplyser Kuhn til CNET. MAC-adressen (Media Access Control) er en i utgangspunktet unik identifikator som kan brukes til å identifisere nettverkstilknyttet utstyr, inkludert WLAN-aksesspunkter, smartmobiler og pc-er.

Kuhn skriver videre Microsoft er svært oppmerksomme på følsomheten rundt personvernspørsmål, særlig de som dreier seg om geoposisjonering. Han skriver også at det heller ikke tidligere har vært mulig bruke tjenesten til å spore en omstreifende mobiltelefon eller bærbar pc ved hjelp av MAC-adressen.

Men CNET mener å ha kunnet gjøre nettopp dette. Nyhetstjenesten skal blant annet ha sporet en HTC-mobil mellom to ulike adresser i Ohio fra en dag til den neste ved å bruke Microsofts tjeneste.

CNET har siden april sendt Microsoft en mengde spørsmål om tjenesten, men skal ikke ha fått svar på noen av dem. En del av spørsmålene kan leses nederst i denne saken.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.