BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft styrker bærbar musikk-beskyttelse

En oppgradering av rettighetsstyringen for MP3-spillere og andre bærbare enheter, skal gi plateselskapene mer sikkerhet, og forhåpentligvis flere kunder.

9. apr. 2002 - 11:26

De fleste musikktjenestene på nettet, i hvert fall de legale, har lagt inn sperrer som skal gjøre det vanskelig å overføre musikken du kjøper til en portabel MP3-spiller, en lommedata eller andre avspillere.

Dette har i sin tur skremt vekk en mengde kunder som ikke liker å bli fortalt hvor og når de skal få lytte til musikken de har kjøpt.

Det skal Microsoft nå rette på. Ifølge ZDNet jobber selskapet med en oppgradering av rettighetsstyringen, eller DRM / Digital Rights Mangement-systemet sitt.

Selskapet har tilbudt teknologien siden 1999, men det er først nå det begynner å lysne for de som er avhengige av at folk får oppfylt sine ønsker om å bruke den musikken de rettmessig har kjøpt, slik de vil.

Prosjektet, med kodenavn "Mercury", skal sørge for at plateselskapene gir slipp på noen av de strenge restriksjonene som hittil har hindret noe av utviklingen for musikk-tjenester på nettet.

De fleste bærbare dingsene som kan spille musikk, mangler teknologi bra nok til å hanskes med tradisjonelle former for rettighetsstyring. En av manglene er systemklokke, og denne mangelen gjør det vanskelig å sette regler for hvor mange ganger en sang skal kunne spilles, når den skal slutte å virke og andre viktige funskjoner for rettighetshaverne.


Resultatet, skriver ZDNet, er at de fleste store abonnementstjenestene som MusicNet, pressplay eller Listen.coms Rhapsody, har lagt hindre i veien for kunder som ønsker å lytte til musikk fra MP3-spilleren eller lommadataen sin.

Analytikere har lenge vært enige om at dette er en av problemene som har gjort lanseringen av slike tjenester til mindre spektakulære suksesser enn de kunne vært.

Mercury vil lanseres samtidig som Microsofts neste fulle oppgradering av Windows Media-teknologien, men representanter for selskapet har ikke kunnet gi en dato for dette.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.