KUBERNETES

Microsoft styrker seg på Kubernetes

Kjøper opp åpen kildekode-selskap.

Microsoft styrker Azure med flere Kubernetes-spesifikke løsninger ved oppkjøpet av Deis.
Microsoft styrker Azure med flere Kubernetes-spesifikke løsninger ved oppkjøpet av Deis. Bilde: digi.no
11. apr. 2017 - 11:42

Microsoft varslet i går at de kjøper opp Deis. Det er en liten oppstartbedrift fra San Francisco som lager programvare i åpen kildekode. Nærmere sagt verktøy som skal gjøre det enklere å bruke konteinerløsningen Kubernetes.

I porteføljen er prosjekter som Helm, Workflow og Steward. Dette er Kubernetes-spesifikke verktøy som bør være egnet for DevOps-miljøer.

Kjøpesummen er ukjent. Selve oppkjøpet dreier seg om å styrke Microsofts skyplattform Azure med ytterligere konteiner-funksjonalitet.  

– Eksplosiv interesse

Microsoft lanserte støtte for Docker-konteinere i Azure tilbake i 2014. For halvannet måned siden introduserte de også mulighet for å kjøre Kubernetes som en tjeneste i nettskyen deres.

– Konteiner-teknologi gjør det enklere å bygge, rulle ut og flytte applikasjoner til og fra nettskyen. Vi merker en eksplosiv vekst i både interesse for, men også distribusjon (utrulling) av konteinerbaserte arbeidsoppgaver på Azure.

Det skriver Scott Guthrie, lederen for Microsofts Cloud og Enterprise-divisjon, i kunngjøringen av oppkjøpet.

Kubernetes er et åpen kildekode-prosjekt som ble startet av Google. Microsoft er blant en rekke bidragsytere til prosjektet. Deis lover at bidragene både til egne åpen kildekodeprosjekter samt Kubernetes-miljøet fortsetter uforandret etter oppkjøpet.

– Fremtiden for åpen kildekodebasert infrastruktur hos Microsoft er veldig lys, skriver Deis’ teknologidirektør Gabe Monroy i en kunngjøring.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.