JUSS OG SAMFUNN

Microsoft truer med å utsette Vista i Europa

Lanseringen av Vista kan bli utsatt i Europa, hevder Microsoft, men EU blånekter.

8. sep. 2006 - 08:14

Som et trekk i kampen mellom EU og Microsoft, hintet Microsoft denne uken om at Windows Vista kunne få en forsinket lansering i Europa. I en pressemelding sier Microsoft at det avhenger av EU-kommisjonens antitrust krav.

    Les også:

- Så fort vi får EU-kommisjonens svar, vil vi vite om de vil ha ytterligere endringer av produktets design som kan føre til forsinkelser i Europa, skrev Microsoft i pressemeldingen.

Microsoft håper dermed å kunne bruke kundenes ønske om Vista til å presse EU, men en eventuell utsettelse vil ikke få noen umiddelbare konsekvenser for europeiske kunder, men det vil ramme Microsoft hardt.

Det fikk EU-kommisjonen til å steile. De svarte raskt at det er villedende å antyde at EU-kommisjonen kunne være årsaken til en forsinket lansering i Europa.

- Det er ikke opp til EU-kommisjonen å gi Microsoft grønt lys før de lanserer Vista i markedet. Det er opp til Microsoft å akseptere sitt ansvar som en tilnærmet monopolist å implementere i full overnskomst med EUs konkurranselovgivning, uttalte en representant for EU-kommisjonen til CNet News.

Han legger til at Microsoft ikke besvarte EU-kommisjonens siste bekymringer før i forrige uke.

Microsoft og EU-kommisjonen er inne i en langdryg kamp etter at Microsoft fikk en rekordbot på 500 millioner euro i 2004 og en ekstrabot på 281 millioner euro i år for ikke å følge opp det første vedtaket i antitrust-saken.

EU-kommisjonen mener at Microsoft nekter å føye seg for EUs konkurranselovgivning, mens Microsoft mener de har gjort alt de kan og at EU-kommisjonen stadig endrer kravene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.