BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft utvider .Net til bilen

Informasjonsmotorveien inkluderer også biler, og Microsoft mener deres .Net-strategi er best for å få bildatamaskiner til å snakke sammen.

16. okt. 2000 - 11:25

Microsoft har lansert siste versjon av deres spesialtilpassede operativsystem for biler. Innen 2006 vil hele 90 prosent av alle luksusbiler og halvparten av alle andre biler ha en eller annen form for tilkoblingsmulighet til Internett, og nå slåss forskjellige aktører, blant annet Microsoft, om å kapre markedet.

Selskapet introduserte også "Car.net", en utvidelse av sin .Net-strategi, som de ønsker skal bli standarden for kommunikasjon mellom bilrelaterte datamaskiner, skriver AP.

Selskapet har tidligere hatt en versjon av Windows CE installert i en kombinert bilradio, mobiltelefon og PDA (personlig digital assistent), laget i samarbied med Clarion.

General Motors skal senere i år lansere en Cadillac-versjon med innebygd Windowsbasert internettmaskin, og det var en videreutvikling av dette systemet Microsoft demonstrerte i helgen.

Car.net skal også gjøre det enkelt å utveksle informasjon mellom hjemmet, bilen og kontoret, og synkronisere alle datamaskiner til hverandre.

Car.net er som .Net basert på åpne standarder som XML, og ikke proprietær Microsoft-teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.