RESULTATERFINANS

Microsoft-venner mobiliserer mot Yahoo

Carl Icahn vil tredoble sin aksjepost, og andre store eiere støtter hans kamp mot Yahoo-styret.

16. mai 2008 - 10:41

I går sendte investor Carl Icahn et brev til styret i Yahoo der han nominerer sine kandidater til nytt styre. I brevet forteller han også at han har søkt USAs kredittilsyn om tillatelse til å kjøpe Yahoo-aksjer for opptil 2,5 milliarder dollar. Det innebærer at han akter å nesten tredoble sin eierandel til rundt 6,7 prosent, og bli Yahoos største aksjonær.

Icahn ønsker å kaste Yahoos sittende styre og få Microsoft til å kjøpe Yahoo, trass i at Microsoft har trukket sitt bud og ikke gitt signaler om at det skulle være aktuelt å gjenoppta forhandlingene.

I går ble det også kjent at hedgefond-investor John Paulsen – kjent fordi han i fjor tjente 15 milliarder dollar på å vedde riktig i USAs boligkrise – har kjøpt aksjer i Yahoo og eier per i dag 50 millioner aksjer. Det tilsvarer investeringen som Icahn gjorde rett etter at Microsoft trakk sitt bud, og innebærer at Paulsen har en eierandel på rundt 2,5 prosent.

I en uttalelse fra Paulsen heter det at han har til hensikt å støtte Icahn, men håper samtidig at Yahoo selv tar et initiativ for å ta opp forhandlingene med Microsoft og får til let salg.

I brevet til Yahoo skriver Icahn at en sammenslåing med Microsoft er den mest fornuftige veien å gå for å vinne fram i konkurransen med Google. Han mener det sittende styret har opptrådt «irrasjonelt», og ber om at de straks går inn i nye forhandlinger med Microsoft.

Styreformann Roy Bostock i Yahoo publiserte i går et svar til Icahn. Her heter det at Icahns brev gjenspeiler at han har misforstått vesentlige fakta rundt hva som skjedde under forhandlingene mellom Yahoo og Microsoft. Bostock mener at toppsjef Jerry Yang og resten av Yahoos sittende styret er «den gruppen som er best kvalifisert og mest egnet til å maksimere verdiene for alle Yahoos aksjonærer.»

Torsdag steg Yahoo-kursen ytterligere 2,25 prosent fra onsdag, til 27,75 dollar. Det gjenspeiler et håp om at presset mot Yahoo vil føre fram.

Dette er mennene som Carl Icahn mener bør velges til nytt styre i Yahoo på aksjonærmøtet 3. juli:

  1. Carl Icahn
  2. Mark Cuban, eier av basketballaget Dallas Mavericks
  3. Frank Biondi, tidligere toppsjef i Viacom og kjent medspiller til Icahn
  4. Keith Meister, toppsjef i Icahn Enterprises
  5. Lucian Bebchuk, professor ved Harvard Law School
  6. John Chapple, tidligere toppsjef i Nextel
  7. Adam Dell, leder for Impact Venture Partners
  8. Edward Meyer, toppsjef i Ocean Road Advisors
  9. Brian Posner, tidligere toppsjef I ClearBridge Advisors
  10. Robert Shaye, en av to toppsjefer i New Line Cinema

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.