JUSS OG SAMFUNN

– Microsoft vil forhindre Android-nettbrett

Acer og Asus kan være målene for nye royaltykrav.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. okt. 2010 - 08:10

Den taiwanske bransjeavisen Digitimes skriver at Microsoft har planer om å kreve royalties fra Taiwan-baserte leverandører Android-mobiler på grunn av bruk av patenter innen blant annet e-post multimedia. Hovedmålene skal være Acer og Asus.

Ifølge kilder ved taiwanske leverandører, gjøres skal dette være en del av et forsøk på å hindre at de to selskapene begynner å levere minibærbare og nettbrett basert på Android og Chrome OS.

Verken Acer eller Asus er store leverandører av Android-baserte mobiler, så kildene mener at Microsoft ikke rasler med «royaltysablene» på grunn de direkte mulighetene til å tjene noen dollar.

Derimot er både Acer og Asus store leverandører av netbooks.

Ifølge kildene vil leverandører av Android-håndsett måtte betale royalties på minst 10 til 15 dollar per håndsett, noe som kan gjøre Android til et mindre attraktivt valg dersom for eksempel Windows 7 Starter ikke er så mye dyrere.

HTC har for lengst akseptert å betale royalties til Microsoft for Android, men det kan skyldes at selskapet ønsker å opprettholde et godt forhold til Microsoft, siden HTC også leverer Windows-basert mobiler.

Det er ikke gitt at verken Acer og Asus går med på en tilsvarende ordning.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.