NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Microsoft vil integrere små atomreaktorer i selskapets datasentre

Skal ansette leder for selskapets kjernekraft-satsing.

Hitachi er et av flere selskaper som jobber med SMR kjernekraftverk, dette en illustrasjon av Hitachis BMRX-300 SMR kjernekraftverk.
Hitachi er et av flere selskaper som jobber med SMR kjernekraftverk, dette en illustrasjon av Hitachis BMRX-300 SMR kjernekraftverk. Illustrasjon: GE Hitachi
27. sep. 2023 - 10:00

I en utlysning på sine egne nettsider søker Microsoft etter en person som kan lede selskapets kjernekraft-program.

Selskapet leter etter en person med lang erfaring innen kjernekraft-bransjen. Personen vil ha ansvar for å lede arbeidet med implementering av små modulære reaktorer (SMR) og mikroreaktor-strategien til Microsoft.

Skal kartlegge og tilrettelegge for atomkraft

Lederen vil ha ansvar for kartlegging og legge en plan for hvordan Microsoft kan bruke SMR for å drifte sine datasentre. Dette skal gjøres gjennom samarbeid med partnere.

– Stillingen vil få ansvaret for å lede teknisk vurdering for å integrere SMR og mikroreaktorer for å gi strøm til Microsofts datasentre, skriver de i stillingsutlysningen.

Microsoft utforsker flere ulike måter å dekke kraftbehovet til datasentre. De største aktørene innen SMR-kraftverk har som mål å få teknologien ut på markedet i løpet av de neste ti årene.

Satser også på fusjonsenergi

Dette er ikke Microsofts eneste satsning på kjernekraft. I en pressemelding i mai annonserte Helion Energy at de skal levere strøm til Microsoft fra Helions første fusjonskraftverk. Helion har planer om at kraftverket skal være i drift i 2028 og generere 50 MW eller mer etter ett år. 

Opera One får støtte for lokale KI-modeller som kan velges av brukeren. Disse fire modellene er kun et lite utvalg.
Les også

Norsk nettleser først ut med KI-grep

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.