– Microsoft vil investere i bråkebøtte

Cyanogen skal hente inn 70 millioner dollar, ifølge kilder.

– Microsoft vil investere i bråkebøtte
Vil Microsoft investere i Google-fritt Android? Bilde: Joey Rizzoli/Wikipedia

Cyanogen, som først og fremst er kjent for å tilby en alternativ versjon av Android, CyanogenMod, er nå blitt en oppstart som vil «ta Android vekk fra Google». Og nå skal de hente inn penger.

Det er i og for seg ikke så oppsiktsvekkende, det som er interessant er at Microsoft ønsker tydeligvis å være med å investere i selskapet som ofte har fremstått som litt kontroversielt.

Ifølge kilder som har snakket med Wall Street Journal er den kommende finanseringsrunden på 70 millioner dollar, og Microsoft skal bidra med en del av denne summen.

Det er uvisst hvilke andre investorer som er inne i bildet, men det spekuleres i at summen kan vokse på sikt, da flere investorer liker tanken med på svekke Google.

For bare få dager siden ble det kjent at Cyanogen-grunnleggerne ønsker å utvikle en Android-versjon som er helt uavhengig av Google, da de mener at Google stiller for høye krav til partnere.

Google forventer at mobilprodusenter som bruker Android har med deres egne applikasjoner forhåndsinstallert hvis de vil ha tilgang til deres tjenester og nettbutikk. Cyanogen-sjefen Kirt McMaster vil ha et operativsystem som bygger på Android, men som ikke tvinges til å bruke Google-tjenester.

Ikke alle er enige i hans tilnærming: Nettstedet OSnews påpeker at hvem som helst kan egentlig bruke Google-fritt Android, og at McMaster er klar over det, men ønsker kontrovers. Noe som kan henge sammen med Microsoft-investeringen.

Microsoft, på sin side, har så klart sin Windows Phone, som snart skal bli til Windows 10. Hvor strategisk det er for dem å investere i Cyanogen får tiden vise, og per i dag er investeringen heller ikke bekreftet.