Microsoft vil tilby egen antivirus

Microsoft bekrefter at de vil tilby egen antivirus i konkurranse med Norman, Symantec og andre.

Microsoft bekrefter at de vil tilby egen antivirus i konkurranse med Norman, Symantec og andre.

Microsoft bekrefter at selskapet forbereder en omfattende sikkerhetstjeneste på abonnement til PC-brukere, under navnet Windows OneCare. Tjenesten vil omfatte antivirus, antispionvare og personlig brannmur. Den vil også tilby sikkerhetskopiering til CD eller DVD, gjenvinning av filer, samt vedlikeholdsfunksjoner som diskdefragmentering og opprydding i filkataloger.

Windows OneCare vil bygge på Microsofts egen teknologi, og på antispionvare- og antivirusteknologi som selskapet har kjøpt de siste par årene. Tjenesten skal primært rettes mot hjemmebrukere. Den innebærer at Microsoft kommer i et åpent konkurranseforhold til sikkerhetsleverandører som Norman, Symantec og McAfee. I uttalelser til amerikansk presse bekrefter selskapets talspersoner at OneCare ikke vil virke med sikkerhetsprogramvare fra konkurrentene.

Den nye tjenesten vil kontinuerlig vise brukeren PC-ens allmenne «helsetilstand» gjennom et fargeikon nederst til høyre i skjermbilde. Er ikonet grønt, er alt vel. Gult innebærer at noe må gjøres, mens rødt signaliserer alvorlig fare.

OneCare samler alle sikkerhets- og vedlikeholdsfunksjoner i ett grensesnitt. Det skal legges stor vekt på å gjøre det hele forståelig og overkommelig for alminnelige ikke-IT-skolerte brukere.

Den nye tjenesten skal ha vært under utvikling siden 2002. Den vil tilbys kommersielt fra 2006. Denne uken starter fordelingen av en prøveutgave til Microsofts egne 60.000 ansatte. De første eksterne testerne skal trekkes inn i løpet av sommeren, og mot årsskiftet vil mange få anledning til å prøve OneCare.

OneCare vil tilbys som abonnementstjeneste med årsavgift. Det er ikke antydet hvor stor denne avgiften kan bli.

I en uttalelse fra Symantec heter det at selskapet er forberedt på denne formen for konkurranse fra Microsoft.

    Les også:

Til toppen