- Microsoft vraker HTC

Nedturen fortsetter for mobilprodusenten.

Toppsjef Peter Chou i HTC må klare seg uten Windows 8-produkter, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.
Toppsjef Peter Chou i HTC må klare seg uten Windows 8-produkter, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. (Bilde: All Over Press/Bloomberg Getty Images)

Nedturen fortsetter for mobilprodusenten.

Lyspunktene er få for taiwanske HTC, som sliter med salgssvikt, fallende marginer, leveranseproblemer og patentsøksmål.

Nå risikerer verdens femte største mobilprodusent å bli latt i stikken av en av sine viktigste partnere.

Bloomberg melder at Microsoft ikke vil la HTC lisensiere Windows 8 til nettbrett.

Programvaregigantens storlansering i høst, som inkluderer den nye ARM-baserte varianten døpt Windows RT, var antatt å komme også i HTC-produkter.

Bekymringer knyttet til at HTC ikke selger nok enheter, og ikke har tilstrekkelig erfaring med utvikling av nettbrett, skal ha vært utslagsgivende for et «nei» fra Microsoft.

Det hevder kilder med kjennskap til de angivelig havarerte forhandlingene overfor Bloomberg.

En talsmann for Microsoft ville ikke å kommentere detaljene, men sier til nyhetsbyrået at HTC fortsatt skal være en viktig partner for dem.

Konkurrerer mot seg selv

Nyheten kommer samtidig med nok et resultatvarsel. HTC skuffet i høst markedet med dårligere vekstanslag - en helomvending og 23 prosent svakere salg enn de beregnet bare én måned tidligere.

Det som i praksis var en utflating i omsetningen ble av analytikere forklart med at produktene deres likner for mye på hverandre. Og at selskapet faktisk konkurrerer med seg selv.

Nå varsler HTC om skuffelser i andre kvartal. Omsetningen oppgis å lande på 3 milliarder dollar, 13 prosent dårligere enn anslaget deres i slutten av april.

Driftsmarginen forventes å falle fra 11 til 9 prosent. Årsaken oppgis å være todelt. Det ene er at etterspørselen i Europa har sviktet.

I tillegg oppgir HTC at patentstriden deres med Apple har medført forsinkede leveranser til USA, hvilket ytterligere har forverret situasjonen.

Børssmell

Aksjekursen har siden i fjor stupt over 60 prosent. Bare det siste døgnet falt den nærmere syv prosent.

    Les også:

Til toppen