Microsofts e-handelsserver håndterer mange språk og valutaer

Microsoft lanserer Commerce Server 2002 med en rekke forbedringer, som evnen til å håndtere mange språk og valutaer.

Commerce Server 2002 er varslet formelt lansert i dag, i anledning Microsofts internasjonale utviklerkonferanse TechEd i New Orleans. Den har vært tilgjengelig i beta siden midten av januar. Produktet erstatter 2000-utgaven som kom i november 2000.

Produktet er ment å være standard e-handelsserver på Microsoft-plattformen. Det vil si at den skal tilby kataloger av produkter og tjenester som skal selges over et nettsted. Kataloghåndteringen er gjort mer avansert, mens betalingsformidlingen er styrket ved at produktet er integrert mot Microsofts nyeste utviklerpakke, Visual Studio.Net.

På katalogsiden tilbys noe Microsoft kaller "virtuelle kataloger". I praksis viser dette til programvarens evne til å framstille delmengder av den helhetlige katalogen, basert på ulike kriterier, blant annet kundeprofiler og geografi. I motsetning til forgjengeren, kan Commerce Server 2002 håndtere ulike valutaer og flere språk, slik at den kan brukes til sentral styring av nettbutikker i mange land samtidig.

Når det gjelder kundehåndtering tilbyr oppgraderingen bedre profilering, og integrasjon mot flere av Microsofts .Net-tjenester, blant annet den nye digitale legitimasjonen .Net Passport og varslingstjenesten .Net Alerts. Det er innebygget grunnleggende verktøy for markedsføringskampanjer, statistikk og analyse, og verktøy for integrasjon mot applikasjoner for kundelojalitet ("CRM").

På den teknologiske siden skal oppgraderingen være mer skalerbar, kraftigere og mer driftspålitelig. Den støtter driftsprogramvare for SQL Server og katalogtjenesten Active Directory.

Commerce Server 2002 kommer i fire ulike utgaver. Evalueringsutgaven er gratis. Utviklerutgaven koster bare 500 dollar, mens produksjonsutgavene Standard og Enterprise kommer på henholdsvis 7000 og 20.000 dollar. Det gis rabatter for brukere av Commerce Server 2000 ut juli.

Til toppen