Microsofts fjernkontroll for den digitale livsstilen

En ny sofa-PC fra Microsoft skal binde sammen datamaskin og TV, og hjelpe til å pushe selskapets .Net-strategi. Navnet er Mira, og vi får kanskje se den allerede i dag.

En ny sofa-PC fra Microsoft skal binde sammen datamaskin og TV, og hjelpe til å pushe selskapets .Net-strategi. Navnet er Mira, og vi får kanskje se den allerede i dag.

Det er kilder Cnet har snakket med som hevder at Microsofts "Mira" skal avsløres på CES-messen mandag. Mira skal være en såkalt blanding av en lomme-PC og en avansert fjernkontroll for TV-en. Koblet opp mot TV eller PC vil den kunne levere Internett-innhold, TV og Xbox-spill, via Microsofts Terminal Server. Bildet viser TabletPC, en større utgave av en selvstendig sofa-PC. Mira vil være avhengig av oppkobling mot andre apparater.

Ifølge Cnets kilder vil skjermen bli adskillig større enn den er på dagens lomme-PC, og vil nok ligne mer på selskapets Tablet PC som ble presentert på Comdex i fjor høst.
Analytiker Richard Doherty i The Envisioneering Group sier dingsen skal være den sentrale enheten i MS´ satsing på e-hus, der datamaskiner, TV og andre oppkoblede enheter utveksler data uten hindringer.


Mye av funksjonaliteten i Mira vil komme fra selskapets .Net MyServices, den delen av .Net-satsingen som tar seg av kalenderdata og adressebøker slik at de kan deles av alle enheter. Terminal Server flytter mye av arbeidet fra terminal til server, slik at Mira sannsynligvis vil måtte være koblet opp til en større, sentral maskin for å gjøre jobben sin skikkelig.

Maskinen vil bli billigere enn andre modeller i konseptet sofa-PC, da den sannsynligvis vil ha både tregere prosessor og rimeligere utstyr siden den skal jobbe opp mot en større maskin og dermed ikke trenger å jobbe så mye selv.

Når maskinen kommer på markedet, hvor mye den vil koste eller andre detaljer er foreløpig ukjent, men vil sannsynligvis komme etter hvert som ryktene eventuelt får mer hold.

Til toppen