SIKKERHET

Microsofts sikkerhetsfiks mot Meltdown er ikke til å stole på

Nå lover selskapet å fikse både dette og nyere problemer.

Microsoft er ennå ikke i mål med å beskytte Windows 10-brukerne mot Meltdown-sårbarheten.
Microsoft er ennå ikke i mål med å beskytte Windows 10-brukerne mot Meltdown-sårbarheten. Bilde: Reuters/Thomas Mukoya
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. mai 2018 - 10:28

For øyeblikket er de som har installert Windows 10 April 2018 Update bedre sikret mot utnyttelse av Meltdown-sårbarheten i Intel-prosessorer enn de som ikke har oppdatert ennå. Dette opplyser Bleeping Computer

Sikkerhetsforskeren Alex Ionescu hos selskapet Crowdstrike skriver i en twittermelding at det er en alvorlig feil i Meltdown-sikkerhetsfiksene for Windows 10. Disse har blitt rettet i RS4, altså Windows 10 Redstone 4, alias v1803, det vil si Windows 10 April 2018 Update. 

Men eldre utgaver av Windows 10 skal ikke ha mottatt den samme, oppdaterte sikkerhetsfiksen.

Overfor Bleeping Computer bekrefter en talsperson for Microsoft at selskapet er klar over problemet og lover å komme med en oppdatering til de av Windows 10-brukerne som ikke allerede har kastet seg over apriloppdateringen.

Det er ikke usannsynlig at denne oppdateringen vil bli tilgjengelig allerede tirsdag i neste uke, når Microsoft rutinemessig kommer med den siste månedens sikkerhetsoppdateringer. 

Les også: Microsoft gjør det enklere å installere Intels viktige mikrokode­oppdateringer

Låser seg

Dette er ikke den eneste feilen Microsoft for tiden jobber med å rette. En god del brukere opplever at Windows 10 henger dersom de bruker visse applikasjoner, spesielt Chrome, men også «Hey Cortana». Dette gjelder kun brukere som har installert Windows 10 April 2018 Update. 

Brukerne skal kunne vekke systemet til live igjen ved hjelp av visse tastekombinasjoner som er oppgitt i dette innlegget. På bærbare pc-er kan det også hjelpe å lukke skjermlokket, og så heve det igjen. I alle fall pc-en er satt opp slik at den går i hvilemodus når skjermlokket er lukket. 

Også denne feilen skal rettes gjennom en oppdatering som etter planen skal gjøres tilgjengelig den 8. mai.

Les også: Våroppdateringen til Windows 10 har kommet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.